Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hajdu: Nemzeti ügynek tartottuk, hogy a csapat kint legyen a olimpián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kijutott a pekingi olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott. Görbicz Anitáék a bukaresti selejtezőcsoportot a második helyen zárták a házigazda románok mögött, miután legyőzték a japánokat. Hajdu János szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: az ötkarikás játékokig a védekezésen és a lerohanások hatékonyságán kell javítani.
Hogyan értékeli a japánok elleni sikert?

Bíztunk a győzelemben. Számítottunk arra, hogy tízből kilencszer legyőzzük a japánokat. Az megijesztett minket, ahogy a lengyelek ellen végig, és a románok ellen 20-25 percig játszottak. Gyors iramban és érdekes stílusban játszó együttes a japán, de sikerült az első perctől kezdve felvenni a ritmust, és nem engedtük őket egyszer sem vezetni, így egyértelmű volt a mérkőzés kimenetele.

Mennyire voltak feszültek a játékosai a találkozó előtt?

Éreztem feszültséget a lányokon, de ez azzal magyarázható, hogy átérezték, mekkora a tétje a meccsnek, hiszen egyéni jövőnk mellett a sportág jövője szempontjából is fontos volt a siker, és nemzeti ügynek tartottuk, hogy a csapat kint legyen a pekingi olimpián. Tudtuk, hogy mennyien szorítanak értünk, és ez nyomta is a vállunkat, de ezt a csapatot a teher felemeli, nem pedig összenyomja.

Milyen változások lehetnek a válogatottban Pekingig?


Lezárult egy szakasz, ennek a feladata az volt, hogy biztosítsuk a helyünket Pekingben. A következő szakasz feladata az lesz, hogy az olimpián helytálljunk. Akik részesei voltak a kijutásnak, előnyben lesznek a többiekkel szemben, de nem feledkezünk meg azokról sem, akik most nincsenek itt, de tudásuk alapján a válogatottban lenne a helyük.

Miben kell fejlődni Pekingig?


A védekezést kell javítani, valamint a védekezés és a kapus közötti összhangot fejleszteni. Emellett fontos, hogy a lerohanások hatékonyságát is fokozzuk.

Hanganyag: Farkas Dávid