A katalánok a Real Madrid kezét sejtik a hátrányos döntésben

Infostart
2008. március 29. 11:25
A Betis mégis saját pályáján fogadhatja a Barcelonát - s ebben a Real erősködését sejtik a katalán klub hívei. Egyébként a királyi klub tagjai is sevillai ellenféllel szemben lépnek pályára - alkalmasint a forduló záró mérkőzése igazi csattanó lesz. Olaszországban az Inter a Lazio vendége lesz - az az AS Roma leggyűlöltebb riválisától kellene, hogy segítséget kapjon. Angliában a vasárnap a 178. Mersey-parti rangadót hozza, a tét a BL-selejtező.

A Premier League-ben a Manchester United az Aston Villát fogadja. Sir Alex szerint már gondolnia kell az összeállítás kihirdetésekor a Roma elleni BL-mérkőzésre is - mindazonáltal a Villa kemény ellenfél, nem tudja pihentetni ellene minden kulcsjátékosát.

Nani könnyebben sérült, Fletcher pedig megsérült a skótok válogatott mérkőzésén. A Man United az utóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte, 371 perce pedig még gólt sem kapott. A Villába visszatér a legjobb védő, a svéd Olof Mellberg.

Az Arsenal a kiesőjelölt Bolton ellen igyekszik életben tartani reményeit. Arsene Wenger csapatából hiányzik majd a sérült Rosicky, Eduardo és a Chelsea ellen megsérült Sagna. A hazaiak közé visszatér Nolan, de a nagyszerű finn kapus, Jaaskelainen sérült. Az Ágyúsok az utóbbi öt bajnoki meccsükön győzelem nélkül maradtak.

A Chelsea a Borót fogadja a Stamford Bridge-en. Avram Grant csak az utolsó pillanatban kap végleges választ arra, hogy John Terry és Frank Lampard vállalja-e a játékot. A Middlesbrough csapatában az egykori Chelsea-védő, Robert Huth játéka kérdéses. Mido és Fabio Rochemback eltiltot.

Vasárnap rendezik a 178. Mersey-parti derbit. A tét a negyedik hely, mindkét csapat számára ez az elérhetó legjobb helyezés a Premier League-ben. A Pool hívei számára jó hír, hogy Fernando Torres felépült, noha kisebb sérülése miatt kellett szerdán, az olaszok elleni válogatott mérkőzésen lecserélni.

Anglia, 32. forduló
Szombat
Bolton-Arsenal
Portsmouth-Wigan
Reading-Blackburn
Birmingham-Manchester City
Sunderland-West Ham
Derby-Fulham
Manchester United-Aston Villa
Vasárnap
Chelsea-Middlesbrough
Tottenham-Newcastle
Liverpool-EvertonA Serie A-ban a két bajnokesélyes szombaton letudja már a bajnokiját, mivel mindkét gárda érdekelt még a bajnokok tornáján, a nemzetközi porondon is. Az Inter előnye négy pont - s ez akár egyre is olvadhat, ha a Farkasok nyernek a szárd szigeten, a kék-feketék pedig kikapnak.

Ennek azért nincs nagy valószínűsége - Roberto Mancini csapata sem a mostani, sem az előző bajnoki idényben nem szenvedett egymást követő két fordulóban is vereséget. Fura az élet: a Roma csapatán most a leginkább utált vetélytárs, a városi rivális Lazio segíthet. Az a klub, amelyben az Inter edzője, Roberto Mancini játszott és edzősködött is.

Az Interből hiányzik majd a két legjobb csatár: Júlio Cruz eltiltása, Zlatan Ibrahimovic begyulladt Achilles-ina miatt kénytelen pihenni. Hernán Crespo és Suazo foglalják el a helyüket - emlékezetes, hogy Crespo korábban a Lazióban is játszott.

Az AS Roma elképzelhetően Totti és Juan, s mindenképpen De Rossi, Perrotta és Vucsinics nélkül játszik majd Cagliariban, ahol egyébként az előző idényben 3-2-re kikapott. A szárdok jó formába lendültek az utóbbi időben, utóbbi öt meccsükből csak egyet veszítettek el.

A Milan az Atalantát fogadja, a hírek szerint Kaka és Pirlo nélkül, Patóval és Palaschival. A piros-feketéknek nincs már nagyon sok elvesztegetni való pontjuk, a negyedik helyért vívott harcban.

Olaszország, 31. forduló
Szombat
Cagliari-AS Roma
Lazio-Inter
Vasárnap
Juventus-Parma
Udinese-Fiorentina
Milan-Atalanta
Empoli-Sampdoria
Genoa-Reggina
Livorno-Siena
Catania-Torino
Napoli-PalermoA Primera Divisiónban az első hét helyezett csapatból hat egymás ellen játszik - de a hetediknek, a Barcelonának sem lesz könnyű dolga. Mindkét bajnokesélyesnek sevillai ellenfél jut. A Barcelona a Betis otthonába látogat - ami még a sorsolás ismeretében sem magától értetődő információ.

Az Athletic Bilbao elleni mérkőzésen a szurkolók által okozott botrány miatt ugyanis betiltották a zöld-fehérek pályáját. A Betis fellebbezett, s a szövetség fegyelmi bizottsága a felére mérsékelte az eredetileg kétmérkőzéses eltiltást.

A katalánok hívei, természetesen, a Real Madrid kezét látják az ügyben, mondván, a királyi klub érdekét szolgálja a döntés, vagyis, hogy tényleg idegenben játsszon a Barcelona. A Barcából továbbra is hiányzik majd Ronaldinho és Messi, kétséges Thierry Henry játéka. Gaby Milito eltiltását tölti majd.

A Real Madrid - természetesen Ruud van Nistelrooy nélkül - a Sevillát fogadja a forduló záró mérkőzésén a Bernabéuban. Raúl szerint csapatának immár minden bajnokija felér egy döntővel a hátralévő fordulókban.

Bernd Schuster együttesének van miért visszavágni a Sevillának. Az akkor még Juande Ramos által vezetett csapat kettős győzelemmel hódította el tavaly augusztusban a Madrid ellen a spanyol Szuperkupát, majd a Sevilla megnyerte a két csapat őszi bajnokiját is.

Szombat este a Villarreal szinte bebiztosíthatja a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulását (legalább azt!), ha megveri az Atlético Madridot. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik az Espanyol és a Racing összecsapása.

30. forduló
Szombat
Betis-Barcelona
Villarreal-Atlético Madrid
Vasárnap
Espanyol-Racing
Recreativo-Athletic Bilbao
Getafe-Osasuna
Almeria-Levante
Valencia-Mallorca
Valladolid-Zaragoza
Deportivo-Murcia
Real Madrid-Sevilla

4

A Bayern München idegenben játszik szombaton, de nem lépi át Bajorország határát. Ellenfele az utóbbi hat mérkőzésén nyeretlen Nürnberg, amelynek új edzője, Thomas von Heesen egyelőre még nyeretlen a "Clubbal".

A Bayern fölényesen vezet a német bajnokságban, a tavaszi idényben egyetlen kisiklása a Hansa Rostock elleni idegenbeli mérkőzés, illetve vereség volt. Még a tartalékok is jó formában vannak - a többnyire mellőzött Lukas Podolski, például, nagyszerűen futballozott a svájciak elleni válogatott mérkőzésen.

Ottmar Hitzfeldet nagyon rosszul érinti ellenben a török válogatott minszki találkozóján megsérült Hamit Altintop eltörte a lábát. Szinte biztos, hogy a Bayernben már nem játszhat ebben az idényben, de elképzelhető, hogy az Európa-bajnokságra felépül.

A válogatott mérkőzést könnyebb sérülése miatt mulasztó Hajnal Tamás szerepel a Karlsruhe tervezett kezdő csapatában. A Bundesliga egyik újonca a Barcelona elleni BL-mérkőzésre készülő Schalke 04 együttesét fogadja.

Huszti Szabolcs és Dárdai Pál együttese is vasárnap lép pályára. A Hannover a bajnok VfB Stuttgartot fogadja, a berlini Hertha az Energie Cottbusnál vizitál.

26. forduló
Péntek
Hansa Rostock-Wolfsburg 0-1
Szombat
Nürnberg-Bayern
HSV-Bielefeld
Leverkusen-Frankfurt
Werder-Duisburg
Karlsruhe-Schalke
Bochum-Dortmund
Vasárnap
Hannover-VfB Stuttgart
Energie Cottbus-Hertha BSC