A Fenomén eldobta mankóit

Infostart
2008. március 27. 15:07
A kétszeres világbajnok Ronaldo a február 13-án végrehajtott térdműtétje óta először sétált mankók nélkül - adta hírül a brazil játékos honlapja.

A ronaldo.com beszámolója szerint a játékos a pihenés és fizioterápia 41. napján azt nyilatkozta: "nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok mennek, és a ténnyel, hogy már nincsenek fájdalmaim".

Az AC Milan támadójának gyógytornásza megerősítette, Ronaldo közel van ahhoz, hogy a sérült bal térdét teljesen mozgathassa. Jelenleg már 70 fokos szögben tudja hajlítani a sérült testrészt és nem tapasztal fájdalmat. Bruno Mazziotti közölte: "lassan, de biztosan egyre jobb eredményeket kapunk, jobbakat, mint amikre számítottunk, és Ronaldo egyre magabiztosabb, vidámabb és önállóbb."

A gyógytornász hozzátette: "a következő néhány hétben már súlyzókkal is dolgozhat a Fenomén".

Mivel Ronaldo gyógyulása a vártnál jobban halad, kezelőorvosai azt javasolták, hogy töltsön minél több időt csapatával a Milan edzőtáborában. Az orvosok szerint a milanellói tréningkomplexumban minden feltétel adott a gyógyuláshoz.

A világ jelenleg legeredményesebb aktív labdarúgója április 3-án utazik Párizsba, hogy a műtétjét végző Gerard Saillant sebésszel találkozzon.

Ha a professzor is eredményesnek ítéli a rehabilitációs folyamatot, akkor Ronaldo - a Milan engedélyével - Madridba utazhat, hogy április 6-án személyesen is felköszöntse fiát, születésnapja alkalmából.

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán