Fogynak a kapitányjelöltek

Infostart
2008. március 25. 16:22
Az év elején lehetséges magyar szövetségi kapitányként, illetve sportágfejlesztési igazgatóként emlegetett Trond Sollied a Heerenveen labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz.

A 48 éves norvég tréner kétéves szerződése július elsején lép életbe a holland élvonalbeli klubnál.

A korábban a norvég Rosenborgnál, a belga FC Bruges-nél és a görög Olimpiakosznál, jelenleg a szintén belga AA Gentnél dolgozó szakember öt bajnoki címet és négy kupát nyert edzői pályafutása során.

Sollied Gert Jan Verbeektől örökli meg az állást, akinek idény végén lejár a szerződése.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége január közepén döntött úgy, hogy ismét Várhidi Pétert kéri fel a futballválogatott vezetésére. Várhidi Péter szerződése 2007. december 31-én járt le, huszonkét napig nem volt szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak.

Korábban úgy tűnt, Várhidi-kapitány élvezi az MLSZ vezetésének bizalmát, beszámolóját is elfogadták. Mégpedig annak ellenére, hogy a csapat rendkívül rosszul szerepelt Eb-selejtezős csoportjában: csak a 6. helyen végzett.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke akkor azt nyilatkozta, hogy "Várhidi Péter volt az egyetlen jelölt, akit erre a posztra javasolt, és az elnökség elfogadta a trénert".

Az elnök azt mondta: Várhidi Péter szerződése hosszú távra szól a szövetséggel, ő az MLSZ alkalmazottja, tavaly december 31-én csak a szövetségi kapitányi megbízatása járt le, az elnökség döntése után folytatja a munkát."

Kisteleki István hozzátette: továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Hozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi.

A magyar válogatott szerda este Zalaegerszegen fogadja Szlovénia csapatát.