Elbukta rangadóját a Real Madrid

Infostart
2008. március 23. 20:56
A szezon jelentős részében csak vergődő Valencia labdarúgócsapata négy napon belül a Barcelona, majd a Real Madrid ellen is 3-2-re győzött.

A Valencia a katalánok elleni sikerrel csütörtökön biztosította helyét a Spanyol Király Kupa döntőjében.

Ronald Koeman vezetőedző csapatának jó tett az egyik nagy rivális elleni siker, mert a Real elleni bajnokit is jó kezdte, igaz, David Villa 33. percben szerzett vezető gólja után Raúl szinte azonnal egyenlített.

A csapatkapitány az 55. percben vezetést szerzett a hatalmas lendülettel támadó fővárosiaknak, de hiába alakította ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit a Real, a szenzációs napot kifogó Timo Hildebrand kapus innentől rendre kifogott Robinhóékon.

A 66. percben Villa büntetőből egyenlített, majd a madridiak a hajrában szinte percenként alakítottak ki gólszerzési lehetőségeket.

A kontrákra berendezkedő Valencia Javier Arizmendi révén a 88. percben visszavette a vezetést, és jókora meglepetésre megnyerte a rangadót.

A Barcelona 4-1-re győzött a Valladolid ellen, és négy pontra megközelítette a Realt a tabellán.

A Valencia október végén otthon 5-1-re kikapott a Realtól, a kudarc után pedig számos további vereség következett. A Turia-partiak most legalább részben visszavágtak a listavezetőnek.