Lauda: Raikkönenék mindent elrontottak Melbourne-ben

Infostart
2008. március 17. 19:05
A fogadóirodák jelentős változtatásokkal reagáltak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj eredményeire. A korábbi fő esélyes Kimi Raikkönen már csak a második számú várományos a Melbourne-ben ellenállhatatlanul vezető Lewis Hamilton mögött. Az angol sztár végső sikere már csak alig kétszeres pénzt érhet annak, aki most fogad rá, míg Raikkönen címvédésére nagyjából háromszoros összeget kínálnak a bukmékerek.

A mezőny többi része a fogadóirodák szerint aligha nyeri meg az idei világbajnokságot: már Felipe Massa, Heikki Kovalainen, Robert Kubica, Nick Heidfeld, Fernando Alonso vagy Nico Rosberg elsőségével is arathatna a bátor szerencsejátékos.

A Forma-1-es csapatvezetők és szakértők ugyanakkor azt emelik ki, hogy korai egyetlen futam eredményéből messzemenő következtetést levonni.

Ron Dennis, a McLaren vezetője szerint csak a negyedik futamra derülhet ki, hogy melyik csapat hol áll a mezőnyben, a barcelonai Spanyol Nagydíjra pedig mindenki számos újdonsággal készül.

A Ferrari első embere, Luca di Montezemolo csapata váratlan melbourne-i gyengélkedése után megjegyezte: ez a hétvége helyre tette azokat, akik túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól az előszezon kiváló eredményei után. Ezzel együtt bízik abban, hogy már Malajziában az igazi Ferrarikat látja.

A maranellóiak csapatfőnöke sem titkolta, hogy új szerepkörében nem ilyen bemutatkozásra számított. Stefano Domenicali a legnagyobb problémát az időmérő edzésben látja, de az istállót váratlanul érték a műszaki problémák is.

A melbourne-i hőségben végül Massa és Raikkönen autójában is megadta magát a Ferrari-motor, ráadásul az erőforrás nem bírta végig a versenyt a francia Sebastien Bourdais Torro Rossójában sem. (A szintén Ferrari-motorral induló német Sebastian Vettel már nem sokkal a rajt után feladta a szezonnyitó futamot.)

A háromszoros világbajnok Niki Lauda a maranellói csapat két versenyzőjén verte el a port. A német RTL szakkommentátora szerint Massa és Raikkönen mindent elrontott, amit csak lehetett. Lauda szerint a finn címvédőhöz méltatlanul szerepelt, de Massa teljesítményét sem értékelte többre.