eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Ha gólt lövök a Madridnak, egy évre lemondok a szexről"

Az AS Roma és a Milan mérkőzése az európai futball hétvégi slágere. Ugynakkor nagyon érdekesnek ígérkezik a két spanyol élcsapat 90 perce is: a Real Madrid 16 éve nem nyer La Corunában - Bernd Schuster játékosai nyilván szeretnék megszakítani a rossz sorozatot. A Barcelona a meglepően jól teljesítő újonc, az Almería vendége lesz.

Bár idegenben játszik, várhatóan a Manchester Unitedre vár a legkönnyebb feladat a hétvégén a Premier League élcsapatai közül. A Vörös Ördögök a szinte biztosan kieső Derby County pályáján játszanak. A Derby a hétközben kapott egy "hatost" a Stamford Bridge-en, a Chelsea-től.

A Manchester United újoncot avat majd a kapuban, miután Edwin van der Sar sérült, Tomasz Kuszczak pedig eltiltását tölti. Nem kell azonban aggódnia a Vörös Ördögök híveinek: Ben Foster jó kapus. Két szezont kölcsönjátékosként a Watfordban védett, ez idő alatt egyszer az angol válogatottban is védhetett.

Miután a "Lódarazsak" kiestek a Premier League-ből, Foster visszatért a Unitedhoz. A múlt nyáron súlyos térdoperáción esett át, januártól kezdett újra edzeni, március elején tért vissza a tartalékcsapatba. Ám most a Premier League-ben van szükség rá.

A Chelsea nyugalmat akar

A Chelsea a Sunderland vendége lesz. Roy Keane, a Fekete Macskák menedzsere "segíthetne" egykori klubján azzal, hogy csapata pontokat vesz el a Chelsea-től. A Kékeknél a vezérkar nyugalmat akar, alkalmasint ezért is hangoztatta Peter Kenyon a napokban, hogy Avram Grantban bízik a vezetőség, hosszú távra tervezhet.

Ugyanakkor az öltözőben nagy a bizonytalanság, a pletykák szerint nagytakarítás várható a nyáron, Drogba és Sevcsenko távozására fogadni is érdemes lenne, Lampard pedig sürgeti a kenyéradóit, döntsék már el, mit is szeretnének.

Csak három hiányzó az Arsenalnál

Az Arsenal a Middlesbrough gárdáját fogadja. A bajnoki remények éltetéséhez sokat kell javítani az utóbbi idők angol bajnoki mérlegén. Wenger ez irányú reményeit növelheti, hogy Theo Walcott, Abou Diaby és Tomas Rosicky kivételével minden játékosára számíthat, Kolo Touré és Robin van Persie is egészséges.

A Liverpool a Reading ellen játszik az Anfield Roadon. Nem lenne meglepő, ha Rafa Benítez, jó szokásához híven, ismét pihentetné néhány kulcsemberét. A Pool az elmúlt 9 meccséből csak egyet veszített el, a Barnsley elleni FA-kupa-találkozót. Daniel Aggert megoperálták, nem játszhat már tavasszal, Xabi Alonso ellenben visszatér a keretbe. A spanyol középpályás első gyermeke születése miatt hagyta ki az Inter elleni, milánói BL-nyolcaddöntőt.

Anglia, 30. forduló
Szombat

Derby (20.)-Manchester United (2.)
Sunderland (16.)-Chelsea (3.)
Liverpool (4.)-Reading (14.)
Portsmouth (9.)-Aston Villa (6.)
West Ham (10.)-Blackburn (7.)
Arsenal (1.)-Middlesbrough (12.)

Vasárnap

Fulham (19.)-Everton (5.)
Wigan (13.)-Bolton (18.)
Manchester City (8.)-Tottenham (11.)

Hétfő
Birmingham (17.)-Newcastle (15.)Európai csúcsrangadót játszik a Roma és a Milan

Az AS Roma és a Milan rangadója a forduló mérkőzése - nem csak Olaszországban, egész Európában sem akad ennél izgalmasabb párosítás a hétvégén. Az utóbbi hetekben nagy formába lendült, hazai pályán különösen veszélyes Farkasok számára létkérdés a győzelem.

Miután az Inter, minden belső gondja ellenére, várhatóan legyőzi a Palermót a San Siróban, Luciano Spalletti együttese csak a Milan legyőzésével tarthatja a lépést. Carlo Ancelotti a héten furcsa nyilatkozatot tett: szerinte a Roma meg tudja fogni az Intert az idény hátralévő részében, bajnok lehet. Ehhez azonban, tehetjük hozzá, nem jönne jól a Milan győzelme, vagy akár csak pontszerzése.

Ez olyan mérkőzés lesz, amelyen nincsen mind a két csapat számára elfogadható eredmény. A Milannak is nagyon kell a pont, a piros-feketéknek legalább a negyedik helyen kell végezniük, hogy 2008 őszén is a BL-ben játszhassanak.

A két csapat legutóbbi találkozóin a Roma felé billen a mérleg nyelve. Luciano Spalletti együttese minden sorozatot beleértve, mindössze egy vereséget szenvedett 2007-2008-ban az Olimpicóban, az Inter győzte le, még a 6. fordulóban.

A Juve edzője visszatér a kezdetek helyszínéhez

Érdekes csatának ígérkezik a Juventus és a Napoli mérkőzése is. Claudio Ranieri, a Juve edzője éppen a Napolinál kezdte eredményes edzői pályafutását. A dél-olasz gárda ősszel legyőzte torinói ellenfelét - most ellenben, különösen miután a korábbi Juventus-csatár, Zalayeta sérült, a Zebrák az esélyesebbek.

Egyébként mind a két gárda szeszélyes formában van, a Napoli az elmúlt öt fordulóban felváltva nyert és veszített, a Juve, a legutóbbi meccse előtt három fordulón keresztül nyeretlen maradt.

Olaszország, 28. forduló
Szombat

Udinese (6.)-Lazio (11.)
AS Roma (2.)-AC Milan (5.)
Vasárnap
Inter (1.)-Palermo (8.)
Fiorentina (4.)-Genoa (9.)
Sampdoria (7.)-Catania (15.)
Atalanta (10.)-Empoli (18.)
Cagliari (20.)-Torino (13.)
Reggina (19.)-Siena (14.)
Livorno (16.)-Parma (17.)
Juventus (3.)-Napoli (12.)A Real Madridnak nyerni kell, de a történelem ellenük szól

Ha a Real Madrid nyerni tudna szombat este a Riazor Stadionban, óriási lépést tenne a bajnoki cím felé. Minden ellenfelét beleszámítva ugyanis, a Deportivo ellen a leggyengébb az idegenbeli mérlege az utóbbi két évtizedben. Bármilyen hihetetlen, a Real Madrid legutóbb az 1991-1992-es szezonban tudott nyerni La Corunában, sőt, az utóbbi hat ottani mérkőzésén mindössze egy gólt szerzett.

A Depor a Riazorban a királyi klub ellen játszott legutóbbi 15 meccséből tízet megnyert, a gólkülönbsége 36-10! Ráadásul a mostani idényben a kiesés ellen harcoló Depor az utóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, s ezzel valamelyest javított helyzetén.

Egy gól, egy év szexmentesség

Bernd Schuster még mindig nem számíthat az eltiltott Sergio Ramosra, így Pepe és Cannavaro mellett két fiatal, Torres és Marcelo lesz a két szélsőhátvéd. A csatárok közül Ruud van Nistelrooy még mindig sérült. Sneijder ellenben bekerül a kezdő csapatba.

A Deportivóban játszik majd a kanadai válogatott Julian De Guzman, aki azt nyilatkozta a spanyol lapoknak, hogy ha gólt szerez a Madrid ellen, egy évre szexmentességet fogad!

A Barca az újonc ellen próbál felzárkózni

A Barcelona Almeríában folytatja a bajnokságot. Az újonc pályáján a Real Madrid kikapott néhány hete, igaz, azóta valamelyest megtört az Almería lendülete, utóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Így is tiszteletre méltó az újonc csapat szereplése, a nyolcadik helyen áll.

A katalánoknál Lionel Messi és Yaya Touré sérült, s valószínűleg Deco sem játszhat. Ronaldinho igen, a brazil egyébként azt nyilatkozta a spanyol lapokban, hogy nagy örömmel venné, ha Frank Lampard a Barcelonához szerződne - ő ellenben sohasem lesz a Chelsea futballistája.

Spanyolország, 28. forduló
Szombat

Deportivo (16.)-Real Madrid (1.)
Betis (15.)-Athletic Bilbao (12.)
Recreativo (18.)-Murcia (19.)
Valencia (10.)-Sevilla (6.)
Vasárnap
Villarreal (3.)-Zaragoza (14.)
Getafe (9.)-Racing (5.)
Espanyol (7.)-Mallorca (11.)
Valladolid (17.)-Osasuna (13.)
Almería (8.)-Barcelona (2.)
Atlético Madrid (4.)-Levante (20.)

4

Csak kincstári optimizmus a támadófutball emlegetése

A Bundesligában a Bayern az Energie Cottbus vendége lesz. Ottmar Hitzfeld eltiltotta "saját hatáskörében" Martín Demichelist, a csapat argentin játékosát. A dél-amerikai játékost arra utasította, hogy Cottbusban játsszon a középpályás sorban, Demichelis azonban ezt megtagadta. Hitzfeld erre eltiltotta.

A Cottbus edzője, a szlovén Bojan Pasnikar azt ígéri, támadni fog csapata a bajnoki cím első számú esélyese ellen. Ne rójuk fel neki majd este, ha nem így történt, alighanem a kincstári optimizmus beszélt belőle.

A magyarok hétvégéje

Hajnal Tamás együttese a Frankfurt ellen játszik, hazai pályán esélyes a győzelemre. Huszti Szabolcs és a Hannover, ugyancsak hazai pályán, a Bielefeldet fogadja. Mindkét magyart a kezdő csapatba jelölte edzője. Dárdai Pál ellenben, sérülése után, várhatóan nem játszik majd Rostockban, a Hertha csapatában.

Németország, 24. forduló
Péntek

Schalke-Duisburg 2-1
Szombat
Energie Cottbus (18.)-Bayern München (1.)
Hamburger SV (3.)-Dortmund (13.)
Bochum (12.)-VfB Stuttgart (6.)
Karlsruhe (7.)-Frankfurt (9.)
Hannover (10.)-Bielefeld (15.)
Rostock (14.)-Hertha BSC (11.)
Vasárnap
Werder Bremen (2.)-Wolfsburg (8.)
Bayer Leverkusen (4.)-Nürnberg (16.)

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×