eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma

Három év múlva vonulna vissza Sir Alex Ferguson

Még három évet vállal a Manchester United labdarúgó-csapatának menedzsereként Sir Alex Ferguson, aztán visszavonul.

A skót tréner 1986 óta irányítja a Manchester Unitedet, és eddig kilenc bajnoki címet, öt FA-kupát és egy BL-t nyert a Vörös ördögökkel.

Sir Alex Ferguson korábban úgy tervezte, 2005-ben hagyja abba az edzősködést, de előbb ismét a csúcsra akarta juttatni csapatát. A tréner sikeresen hajtotta végre a fiatalítást a Vörös ördögöknél, így az együttes főleg az ifjú sztároknak köszönhetően 2007-ben ismét bajnok lett.

A nyáron újabb tehetséges ifjú játékosok érkeztek az Old Traffordra, akiket beépített a csapatba a skót menedzser - vagyis terve sikerült, így ismét átgondolhatja a jövőjét.

"Sok szenvedélyt érzek még magamban, és boldog vagyok. Most 66 éves vagyok, talán még három év, aztán befejezem" - mondta Sir Alex Ferguson, aki ezek alapján 2011-ben, vagyis 25 év után távozna a manchesteri együttes éléről.

Utódjaként a legesélyesebbnek két volt játékosát, Roy Keane-t és Mark Hughest tartja a brit sajtó, de az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi segítője, a portugál Carlos Queiroz lép Sir Alex örökébe.

"Nagyszerű segítőm van, ő is számításba jöhet, de a tulajdonos és az ügyvezető feladata lesz új embert választani három év múlva" - tette hozzá a skót tréner.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×