Már Londonba készül a Barca edzője?

Infostart
2008. február 29. 06:18
A legújabb hírek szerint Frank Rijkaard azt tervezi, hogy nyáron elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát, és üresedés esetén szívesen leülne a Chelsea kispadjára.

Az edzőhöz közeli forrás szerint a holland szakember arra készül, hogy a nyáron feláll a Barcelona kispadjáról, bár ha a csapat megnyeri a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját, akkor meggondolhatja magát, és kitöltheti a 2009 nyaráig szóló szerződését.

Katalónia kedvenc csapata mindkét sorozatban viszonylag kedvező helyzetben van, a bajnokságban két pontra csökkentette hátrányát a Real Madriddal szemben, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén pedig 3-2-re nyert a Celtic otthonában.

Frank Rijkaard név nélkül nyilatkozó ismerőse emlékeztetett arra, hogy az edző korábban azt mondta: a Chelsea egy neves klub, és ha úgy alakul, érdekelné az edzői feladat a Stamford Bridge-en.

Noha a José Mourinho távozása után kinevezett izraeli Avram Grant szerződése még több szezonra érvényes, és az eredményei is jók - 35 mérkőzésből csak 3 vereség -, pozícióját gyengíti a Ligakupa döntőjében a Tottenhamtől leszenvedett vereség, valamint az Arsenal és a Manchester United elleni bajnoki kudarc.

Ezzel együtt a Chelsea még a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is befuthat, és ha valamelyik trófeát sikerül begyűjteni, akkor valószínűleg maradhat Avram Grant. A klub elnöke, Roman Abramovics egyelőre támogatásáról biztosította, de az orosz milliárdos nem szereti a jelentős siker nélkül zárt szezonokat.

Ha az izraeli mesternek távoznia kell, Frank Rijkaard pedig elhagyja a Barcelonát - ahol egyik legvalószínűbb utódja José Mourinho -, akkor a holland edző lesz a Kékek menedzseri posztjának első számú várományosa. Beilleszkedését nagyban segítheti, hogy honfitársa és korábbi barcelonai segítője, Henk ten Cate jelenleg a Chelsea szakmai stábjában dolgozik.