Megdőlt Egerszegi Krisztina korszakos világcsúcsa

InfoRádió / MTI
2008. február 16. 18:44
A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában.

Ezzel megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25-e óta élő, Athénban felállított 2:06.62-es rekordját. Az ötszörös olimpiai bajnok magyar klasszis ideje egészen mostanáig a második leghosszabb, még érvényes világcsúcs volt.

Kiss László, Egerszegi Krisztina mestere, a válogatott szövetségi kapitánya csalódottan reagált a hírre, hogy megdőlt egykori tanítványának több mint 16 évet megélt világrekordja.

"Õszintén szólva sajnálom, sőt be kell vallanom, nagyon nem jó érzés, hogy ez bekövetkezett. A szívem egy darabja volt ez a csúcs, miközben persze tisztában voltam vele, hogy egyszer majd ezt is megdöntik, hát most megtörtént. Amúgy Egér is számított erre, a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon, Debrecenben éppen erről beszélgettünk. Annyi vigaszom lehet az egészben, hogy az új rekordert is Krisztinának hívják " - mondta Kiss László.

A legrégebben élő rekord az amerikai Janet Evans nevéhez fűződik: ő 1989. augusztus 20-a óta 8:16.22 perccel tartja a női 800 méter gyors világcsúcsát.