Nem a játékosok döntöttek a szövetségi kapitányról

Infostart
2008. február 1. 20:40
Nem a játékosok döntöttek a női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányáról - hangsúlyozta a magyar szövetség elnöke az InfoRádiónak adott interjúban. Kiss István csütörtökön jelentette be, hogy Hajdu János, a szervezet szakmai igazgatója veszi át a lemondott Németh András helyét.
Miért éppen Hajdu János lett a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya?

Olyan szakembert kerestünk, aki nem klubérdekelt, ugyanis ezt kérték a vezetői női csapatok. A szövetség szakmai igazgatója, Hajdu János kiváló szakember, mesteredzői címmel rendelkezik, sikeres edzői múltja van, és emellett kitűnő pedagógus is, így az elméletet és a gyakorlatot jól ötvözheti. Egy remek személyiség, aki közel kerülhet a lányok lelkéhez is.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy feszültség van a csapaton belül. Mit tettek ennek tisztázására?

Akik kint voltak a válogatottal a tavaly decemberi világbajnokságon, egyöntetűen azt mondták, hogy ez nem több, mint egy csapaton belüli átlagos súrlódás. Le szeretnék zárni ezt az időszakot. Most új edző jön, akihez a játékosok másképp viszonyulnak majd. A játékosok véleményét nem kértük ki a kapitánykérdésben, mert a kézilabdázó dolga, hogy játsszon, nem pedig az, hogy beleszóljon ebbe. Ismerve Hajdu János és a magyar kézilabdázók viszonyát, ebből nem lesz probléma.

Szabad kezet kap majd az új kapitány?

Bizonyos kérdésekben igen. Õ hirdeti ki a keretet, és nevezi meg a szakmai stábot, valamint állítja össze a felkészülési programot. Ugyanakkor az elnökségnek ellenőrző szerepe van.

Vasárnap délután egy és két óra között Hajdu János, a női válogatott új szövetségi kapitánya lesz a Gólvonal című sportmagazin vendége.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást