Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alex Ferguson: \"A Premier League legszebb szabadrúgásgólja volt\" - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alex Ferguson ritkán ragadtatja magát nyilvános dicséretre. Ezért is figyelemre méltó, hogy Cristiano Ronaldo szerda esti második találatát a Premier League története legjobb szabadrúgás-góljának minősítette.

A Manchester United sima 2-0-s győzelemmel lépett vissza a táblázat élére. A Portsmouth ellen a portugál szupersztár már az első negyedórában eldöntötte a mérkőzést két varázslatos góljával.

Cristiano Ronaldo immár 27 gólnál jár a szezonban, s különböző címek első számú esélyese. Ezek közül csak kettő: az Év játékosa díj Angliában, s az európai aranycipő.

A Pompey ellen közel 30 méterről ágyúzta a kapuba a labdát, kiváltva Sir Alex csodálatát.

"Láttam már ennél jobb szabadrúgást a Premier League-ben? Nem, azt hiszem, nem. Ez volt a legjobb - mondta a Főnök. - Alig néhány centi volt a labda és a kapufák találkozása között, nincs kapus, aki ezt kivédte volna. Pazar löket volt. Ryan Giggs vagy David Beckham lőtt hasonlókat, de Cristiano lövési százaléka messze a legjobb. Kiválóan játszottunk, csodálom, hogy csak 2-0 lett a vége."

Elégedett volt a gólszerző is: "Valószínűleg ez volt az eddigi legszebb gólom. Nagyon sokat gyakorolok az edzéseken, a jelek szerint eredménnyel."

A mérkőzés összefoglalóját megnézheti, ha ide kattint.

Cristano Ronaldónak egyébként általában nagyon megy a Portsmouth ellen, nem először ragasztott bombagólt David James kapujába. 2006-ban például két mérkőzésen három gólt szerzett, ezek közül az egyik majdnem ilyen szép bombagól volt.