Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kaká immár Oscar-díjas is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb elismerést kapott Kaká, az AC Milan brazil csillaga. Az elmúlt hetekben-hónapokban a FIFA és a France Football aranylabdájával, az Onze Mondial és a World Soccer Év játékosa díjával, s a FIFPro, a profi játékosok szakszervezeteinek szövetsége által is a 2007-es év legjobbjának választott brazil ezúttal Oscar-díjas lett.

A díjat az olasz profi játékosok szavazatai alapján ítélik oda, különböző kategóriákban. Külön honorálják az esztendő legjobb olasz játékosát - ez Francesco Totti lett -, a legjobb külföldit, ez pedig Kaká.

A kettő közül megválasztják az abszolút győztest - ez is a brazil lett. Érdekes, hogy a hazai fronton a kiemelkedően legjobb csapatnak számító Inter mindösze egy díjhoz jutott. Azt is a kék-feketék egyetlen olasz kulcsjátékosa, Marco Materazzi kapta, aki sérülése miatt kihagyta az őszi szezon nagy részét.

Nem meglepő, hogy az olasz játékosok közül nem került interes a nevezettek közé, itt a római Totti nyert, klubtársa De Rossi és a milanos Pirlo előtt.

A legjobb fiatal játékosnak Riccardo Montolivót, a Fiorentina már olasz A válogatott középpályását, a legjobb kapusnak Angelo Peruzzit, a Lazio a nyáron visszavonult kapusát, a legjobb edzőnek az AS Roma mesterét, Luciano Spallettit, a legjobb bírónak pedig Roberto Rosettit választották.

Különdíjat kapott az elmúlt évtized legjobbja. Némi meglepetésre e díjat nem Paolo Maldini, hanem klubtársa, Ronaldo kapta.