eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Kaká immár Oscar-díjas is

Újabb elismerést kapott Kaká, az AC Milan brazil csillaga. Az elmúlt hetekben-hónapokban a FIFA és a France Football aranylabdájával, az Onze Mondial és a World Soccer Év játékosa díjával, s a FIFPro, a profi játékosok szakszervezeteinek szövetsége által is a 2007-es év legjobbjának választott brazil ezúttal Oscar-díjas lett.

A díjat az olasz profi játékosok szavazatai alapján ítélik oda, különböző kategóriákban. Külön honorálják az esztendő legjobb olasz játékosát - ez Francesco Totti lett -, a legjobb külföldit, ez pedig Kaká.

A kettő közül megválasztják az abszolút győztest - ez is a brazil lett. Érdekes, hogy a hazai fronton a kiemelkedően legjobb csapatnak számító Inter mindösze egy díjhoz jutott. Azt is a kék-feketék egyetlen olasz kulcsjátékosa, Marco Materazzi kapta, aki sérülése miatt kihagyta az őszi szezon nagy részét.

Nem meglepő, hogy az olasz játékosok közül nem került interes a nevezettek közé, itt a római Totti nyert, klubtársa De Rossi és a milanos Pirlo előtt.

A legjobb fiatal játékosnak Riccardo Montolivót, a Fiorentina már olasz A válogatott középpályását, a legjobb kapusnak Angelo Peruzzit, a Lazio a nyáron visszavonult kapusát, a legjobb edzőnek az AS Roma mesterét, Luciano Spallettit, a legjobb bírónak pedig Roberto Rosettit választották.

Különdíjat kapott az elmúlt évtized legjobbja. Némi meglepetésre e díjat nem Paolo Maldini, hanem klubtársa, Ronaldo kapta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×