Inforádió

Meghallgatom Élő adás

FTC-tender: valamennyi meghívott pályázó átvette az írásos anyagot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valamennyi meghívott pályázó átvette az Üllői úti FTC-ingatlan értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázat írásos anyagát - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.

Száraz Gábor azt mondta: az írásos pályázat már olvasható az társaság honlapján.

A szóvivő kifejtette, hogy az eredetileg február 13-ára kiírt leadási határidőt február 9-ére, azaz a törvény által engedélyezett legkorábbi napra kívánják előrehozni, most ennek jogi lehetőségeit vizsgálják.

Rieb György, a Ferencváros elnöke vasárnap az InfoRádiónak elmondta
, hogy Kevin McCabe, brit üzletember ismét indul a pályázaton.

A Sheffield United labdarúgó-csapatának tulajdonosa az egyetlen induló volt a legutóbbi tenderen, de az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének megvásárlására tett ajánlata a kiírásban meghatározott limitárnál körülbelül 1 milliárd forinttal alacsonyabb volt, emellett olyan feltételeket támasztott, amelyeket a pályázat nem tett lehetővé.

A mostani, zártkörű pályázatra az a 13 cég kapott meghívást, amelyek az eddigi öt alkalommal már pályáztak vagy kaptak meghívót.

A jelenlegi kiírás szerint a vevonek sportszakmai koncepciót kell benyújtania, valamint garanciát kell vállalnia arra, hogy 25 évig használati lehetoséget biztosít az FTC szakosztályai részére. Sikeres pályázat esetén február végén hirdet eredményt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.