Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kizárják a Sopront az NB I-ből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az FC Sopron péntekig nem nyújtotta be fellebbezését az élvonalbeli licence megvonásával kapcsolatban, így a döntés jogerőre emelkedett, és ennek következményeként a csapatot kizárják a labdarúgó NB I-ből.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a licencadminisztráció "kezdeményezi az illetékes bizottságnál a kizárási eljárást, hiszen a Sopronnak megszűnt a licence, ami az élvonalbeli indulás feltétele".

"Sajnos ezzel mindennek vége - mondta az MTI-nek Végh Tibor, a gárda megbízott vezetőedzője. - A REAC tavasszal itt játszik, de ha a következő szezonban visszaköltözik a fővárosba, akkor Sopronban csak a stadion marad. Mivel a fővárosiaknak kialakult keretük és szakmai stábjuk van, az én munkám is befejeződött."

A szabályok értelmében a soproniak eredményeit törlik és a tabella tizenhatodik helyére kerülnek 0 ponttal.

Tavasszal azok a csapatok, amelyek az adott fordulóban a Sopronnal találkoznának, mérkőzés nélkül kapnak három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.

Az MLSZ tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet módosítani a bajnokság tabelláját, mert a Sopron kizárásáról csak a versenybizottság határozhat. Erre akkor kerül sor, ha az első fokon eljáró licencadó testület megállapítja és erről tájékoztatást ad, hogy a soproniak a megadott határidőig nem nyújtottak be fellebbezést az élvonalbeli rajtengedélyük bevonása ellen, így azt jogerősen elveszítették.

A magyar szövetség elsőfokú licencadó testülete január 4-én döntött a licencmegvonásról arra hivatkozva, hogy a klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben tartozása van. A fellebbezésre 15 munkanapja volt a klubnak, a határidő éppen pénteken járt le.