eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az orosz szépség találkozik a Főnix-madárral

Marija Sarapova és Ana Ivanovics játssza szombaton az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság női egyes döntőjét. A tavaly is döntős orosz hölgy Jelena Jankovicsot, a szerb játékos a szlovák Daniela Hantuchovát verte meg.

Az első találkozón (magyar idő szerint csütörtökön, a kora reggeli órákban) Marija Sarapova lépett pályára a nála eggyel alacsonyabb számmal, negyedikként kiemelt Jelena Jankovics ellen. Nagyszerűen kezdett, öt játék után 5-0-ra vezetett. Jankovics utána kétszer meg tudta nyerni az adogatását, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Sarapova kitűnően teniszezett, a szerb lánynak balszerencséje volt: pályafutása eddigi egyik legfontosabb mérkőzésén sérülés hátráltatta. A második játszma elején ápolást kért, s mint mondta, fel is akarta adni a mecset - ám a nézőkre tekintettel meggondolta magát. Azt azonban tudta, hogy nincs esélye a remek formában lévő, egyenletesen teniszező Sarapova ellen.

Az orosz hölgy játékát figyelve legfeljebb egyetlen faktorra nem adnánk jelest: az első szervái a szokottnál gyengébben sikerültek. Még ötven százalékban sem jöttek be. Ugyanakkor csak az első játszmában húsz "győztes" ütést produkált.

Marija Sarapova 6:3, 6:1-re nyerte az első elődöntőt, s ezzel pályafutása során másodszor játszhat döntőt Melbourne-ben. Korábban két Grand Slam-torna női egyesét nyerte meg: győzött 2004-ben Wimbledonban, s 2006-ban a US Openen. A sor nyilvánvalóan jól folytatódna: 2008, Australian Open.

Mégis lesz szerb a döntőben

Ám ehhez nyilvánvalóan lesz szava a szerb Ana Ivanovicsnak is, aki a másik elődöntőben három szettben nyert a szlovák Daniela Hantuchova ellen. Mindent lehetne mondani a sikerére, csak azt nem, hogy könnyen született: 45 perc után nyerte csak meg az első játékát!

Akkor 6:0, 2:0-ra vezetett a szlovák éljátékos, s tulajdonképpen a legcsekélyebb jel sem utalt arra, hogy a kettőből legalább az egyik szerb lány döntőt játszhat. Ivanovics azonban, akár a Főnix-madár, feltámadt, s a következő tizenhét játékból tizenkettőt megnyerve megfordította az állást, s nyert. (0:6, 6:3, 6:4)

Pályafutása során másodszor jutott Grand Slam-torna döntőjébe, a tavalyi párizsi salakpályás menetelése után ismét finalista. A meccs után azt mondta az őt lelkesen buzdító - nagyrészt szerb bevándorlókból álló - szurkolótábornak: "Ha ti nem lettetek volna itt, már intézhetném a repülőjegyemet hazafelé."

Így ellenben szombaton döntőt játszik majd Marija Sarapova ellen. A két teniszezőnő eddig négyszer játszott egymással, 2006-ban egyszer az orosz, 2007-ben kétszer a szerb, egyszer az orosz hölgy győzött.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×