Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A címvédő legyőzése is kevés volt, a magyar válogatott nem lesz ott az olimpián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra nyert az eddig százszázalékos Franciaország ellen a norvégiai Európa-bajnokságon, a középdöntő záró fordulójában. A játéknap esti eredményei után biztossá vált, hogy a magyarok nem lehetnek ott a pekingi olimpián.

A franciák számára már nem volt tét, hiszen a csoport küzdelmeit megnyerve már készülhetnek a szombati elődöntőre, ugyanakkor a magyaroknak roppant fontos lett volna begyűjteni a két pontot.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, aztán Fazekas védéseinek köszönhetően még emberhátrányban is maradt a 4-2-es állás. Egyre inkább felpörögtek a franciák, és Abalo találataival 7-7 lett.

A cserék révén a magyarok is újítottak, és sorozatban hét gólt lőttek, főleg Ilyés és Zubai volt elemében. A rivális kilenc percig nem volt eredményes. Ilyés büntetése alatt, közvetlenül a pihenő előtt, hétről négy gólra csökkent a különbség.

A második félidő ott kezdődött, ahol az előző abbamaradt: Ilyést kiküldték. A címvédő megszakítás nélkül újabb három gólt dobott, így 15-14 lett, aztán a 39. percben egyenlített (17-17).

Akár csak szerdán Izland ellen, most is a találkozó ezen szakaszában került mély hullámvölgybe az alakulat, és a franciák fordítottak 19-18-ra.

Javuló védekezéssel megint fordult a kocka, ám kettős emberelőnyben nem nőtt jelentősen a különbség, mert a franciák látványos gólokkal tartották a lépést.

Együtt haladt a két együttes, így izgalmas volt a hajrá. Az 57. percben, 27-27-nél Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ez hatott, mert sikerült kétszer betalálni, míg Fazekas kétszer óriásit védett. A végjátékban szintén a magyarok irányítottak, akik tizenhat éve nyertek utoljára a rivális ellen. Igaz, három órával a meccs lefújása után kiderült, ez sem elég az olimpiai selejtezőtornán való szerepléshez.