eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

A címvédő legyőzése is kevés volt, a magyar válogatott nem lesz ott az olimpián

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra nyert az eddig százszázalékos Franciaország ellen a norvégiai Európa-bajnokságon, a középdöntő záró fordulójában. A játéknap esti eredményei után biztossá vált, hogy a magyarok nem lehetnek ott a pekingi olimpián.

A franciák számára már nem volt tét, hiszen a csoport küzdelmeit megnyerve már készülhetnek a szombati elődöntőre, ugyanakkor a magyaroknak roppant fontos lett volna begyűjteni a két pontot.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, aztán Fazekas védéseinek köszönhetően még emberhátrányban is maradt a 4-2-es állás. Egyre inkább felpörögtek a franciák, és Abalo találataival 7-7 lett.

A cserék révén a magyarok is újítottak, és sorozatban hét gólt lőttek, főleg Ilyés és Zubai volt elemében. A rivális kilenc percig nem volt eredményes. Ilyés büntetése alatt, közvetlenül a pihenő előtt, hétről négy gólra csökkent a különbség.

A második félidő ott kezdődött, ahol az előző abbamaradt: Ilyést kiküldték. A címvédő megszakítás nélkül újabb három gólt dobott, így 15-14 lett, aztán a 39. percben egyenlített (17-17).

Akár csak szerdán Izland ellen, most is a találkozó ezen szakaszában került mély hullámvölgybe az alakulat, és a franciák fordítottak 19-18-ra.

Javuló védekezéssel megint fordult a kocka, ám kettős emberelőnyben nem nőtt jelentősen a különbség, mert a franciák látványos gólokkal tartották a lépést.

Együtt haladt a két együttes, így izgalmas volt a hajrá. Az 57. percben, 27-27-nél Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ez hatott, mert sikerült kétszer betalálni, míg Fazekas kétszer óriásit védett. A végjátékban szintén a magyarok irányítottak, akik tizenhat éve nyertek utoljára a rivális ellen. Igaz, három órával a meccs lefújása után kiderült, ez sem elég az olimpiai selejtezőtornán való szerepléshez.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×