Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Peking szinte elérhetetlenné vált az Izland elleni rémálom után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-28-ra kikapott Izlandtól a norvégiai Európa-bajnokságon, a középdöntő második fordulójában. Skaliczky László szövetségi kapitány együttesének a kudarc után alig maradt esélye az olimpiai selejtezőtornán való szereplésre, így most már meglepetést jelentene, ha kijutna a pekingi játékokra.

Skaliczky László szövetségi kapitány meglepte a riválist azzal, hogy Nagy László irányító volt, és a Barcelona sztárja gyors három góllal nyitott (6-3).

A bátor játék 8-4-es vezetést eredményezett, az izlandi kapitány időt kért a 12. percben. Zubai kiállítása alatt csökkent a különbség, majd a kapusok pillanatai következtek.

Gudjonsson révén felzárkóztak a skandinávok, és harcoltak az egyenlítésért. Ez a 23. percben sikerült nekik (12-12). Fej fej mellett haladt a két gárda, és ez megmaradt a szünetig.

A második félidőben is ellenállhatatlan volt Gudjonsson, és a 33. percben először vezettek az izlandiak (18-17). Herbert és Eklemovics kiállítását követően 21-18 lett az állás. Laluska ötperces gólcsendet tört meg, de a többieknek továbbra sem ment, hullámvölgybe került az együttes.

A 40. percben, 19-24-nél időt kért Skaliczky László, aki átrendezte csapatát. Sorozatban maradtak ki a ziccerek és a büntetők, s ez erőt adott a riválisnak. Jaksobsson fejre ütésért piros lapot kapott. A magyarok 12 perc alatt csak két gólt dobtak, ugyanakkor 8-at kaptak.

Az utolsó negyedórára minden tartalékát mozgósította az együttes, azonban az izlandiak nagyon magabiztosak voltak, és keveset hibáztak.

A magyarok ezen az összecsapáson messze tudásuk alatt játszottak. A mostani nagykülönbségű vereség azt jelenti, hogy csütörtökön nyerni kell a címvédő és már biztos csoportelső franciák ellen, ugyanakkor ez sem biztos, hogy ez elég az ötkarikás selejtezős hely eléréséhez.