eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Várhidi Péter marad a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Várhidi Péter marad a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az InfoRádió értesülései szerint a szakember nyárig biztosan marad a nemzeti csapat élén, az esetlegesen érkező külföldi szakember lehet szövetségi kapitány vagy fejlesztési igazgató is.

Nyárig Várhidi Péter marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - jelentette be Kisteleki István, a szövetség elnöke. A nemzeti együttest tavaly is vezető szakember szerződése december 31-én járt le.

A mostani megállapodás értelmében Várhidi Péter nyárig mindenképpen szövetségi kapitány lesz, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség nem adta fel egy külföldi szakember alkalmazásának tervét sem. Utóbbi szövetségi kapitány vagy a sportág fejlesztéséért felelős igazgató is lehet.

"Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik, ha meglesz az új igazgató, akkor ezt bejelentjük. Várhidi Péterrel megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát" - mondta Kisteleki istván az elnökségi ülést követően.

Várhidi Péter elfogadta Kisteleki István MLSZ-elnök felkérését és folytatja az ideiglenesen a tavaly december 31-én befejezett munkát.

Várhidi Péter tavaly év végén az InfoRádió Gólvonal című műsorában azt mondta: a szövetségi kapitányi poszt "a szakma csúcsa egy adott országban, és nagy dolog, hogy én ilyen fiatalon erre a posztra kerülhettem".

"A közvélemény elfogadta az akaratunkat, és úgy tűnik, a szakma is. Voltak negatív visszajelzések a fiatalítással kapcsolatban, de én az elképzelésemet tűzön-vízen keresztülviszem, és ebben az elnökség partner volt. Az év végére bebizonyosodott, hogy a fiatalításnak vannak előnyei is, járható ez az út, és idén a hosszú távú törekvések alapjait megteremtettük" - nyilatkozta az InfoRádióban tavaly év végén Várhidi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×