Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Várhidi: \"Eddig még mindig én maradtam a kapitány\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyárig biztosan Várhidi Péter irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat - jelentette be kedden délután az MLSZ elnöke. Kisteleki István arról is beszélt, hogy ha talál egy megfelelő külföldi szakembert, akkor a tavaszi barátságos mérkőzések után adott esetben változás lehet a szakvezetői poszton. Várhidi Péter a az InfoRádióban elmondta, hogy továbbra is a csapatépítést tartja szem előtt.
Folytathatja a munkát a magyar labdarúgó-válogatott élén. Elégedett?

Elégedettnek kell lennem, hiszen folytathatom a munkát, amit eddig is nagy szeretettel és odafigyeléssel végeztem. A csapat a legfontosabb, márpedig töretlenül fejlődhet a társaság, hiszen ugyanaz a munka folytatódhat, amit eddig megszokhattak a játékosok.

Foglalkozott a kérdéssel? Ugyanis sok találgatás volt azzal kapcsolatban, hogy külföldi szakember kerül a válogatotthoz.

Megpróbáltam kizárni ezeket az eseményeket. Tudomásul kell venni, hogy egy válogatott szövetségi kapitányának lenni nagy megtiszteltetés, és ha sikeresen szerepel a csapat, azonnal felröppennek különböző nevek, de eddig még mindig én maradtam a kapitány.

Mikor írják alá a szerződést?

Nem ez a legfontosabb jelenleg, biztos, hogy hamarosan megtörténik ez is.

Lesznek különböző kikötései? Az elmúlt egy évben ugyanis többször felvetődött, hogy bizonyos kérdésekben az MLSZ vezetése döntött a kapitány helyett, gondoljunk például a Huszti-ügyre.


A szakmai irányelvek a döntőek, azok alapján kell dönteni. Most felkészülési meccsek következnek, most nekem kell dönteni, hogy kikre számítok és kikre nem. Egy hosszú távú szerződésben már szerepelni fognak a feltételek, akár én maradok a kapitány, akár más. Most a csapatépítés az elsődleges szempont.

A Kisteleki István és Szekeres Tamás által összeállított bő kereten fog módosítani?


Egyelőre nem tervezek keretszűkítést, előbb beszélnem kell a játékosokkal, hogy ki milyen állapotban, formában van, hiszen november óta nem láttam őket élőben játszani. Ezután döntök majd, hogy új embereket behívok-e a szlovákok elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe.

Hanganyag: Farkas Dávid