Várhidi Péter marad a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Infostart
2008. január 22. 15:20
Várhidi Péter marad a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az InfoRádió értesülései szerint a szakember nyárig biztosan marad a nemzeti csapat élén, az esetlegesen érkező külföldi szakember lehet szövetségi kapitány vagy fejlesztési igazgató is.

Nyárig Várhidi Péter marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - jelentette be Kisteleki István, a szövetség elnöke. A nemzeti együttest tavaly is vezető szakember szerződése december 31-én járt le.

A mostani megállapodás értelmében Várhidi Péter nyárig mindenképpen szövetségi kapitány lesz, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség nem adta fel egy külföldi szakember alkalmazásának tervét sem. Utóbbi szövetségi kapitány vagy a sportág fejlesztéséért felelős igazgató is lehet.

"Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik, ha meglesz az új igazgató, akkor ezt bejelentjük. Várhidi Péterrel megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát" - mondta Kisteleki istván az elnökségi ülést követően.

Várhidi Péter elfogadta Kisteleki István MLSZ-elnök felkérését és folytatja az ideiglenesen a tavaly december 31-én befejezett munkát.

Várhidi Péter tavaly év végén az InfoRádió Gólvonal című műsorában azt mondta: a szövetségi kapitányi poszt "a szakma csúcsa egy adott országban, és nagy dolog, hogy én ilyen fiatalon erre a posztra kerülhettem".

"A közvélemény elfogadta az akaratunkat, és úgy tűnik, a szakma is. Voltak negatív visszajelzések a fiatalítással kapcsolatban, de én az elképzelésemet tűzön-vízen keresztülviszem, és ebben az elnökség partner volt. Az év végére bebizonyosodott, hogy a fiatalításnak vannak előnyei is, járható ez az út, és idén a hosszú távú törekvések alapjait megteremtettük" - nyilatkozta az InfoRádióban tavaly év végén Várhidi Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást