Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Serenát legyőzte egy vízhólyag

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár az első helyen kiemelt Justine Henin és az ötödiknek rangsorolt Marija Sarapova csatája minden bizonnyal (európai idő szerint) a délutánba nyúlik majd, a korai keddi mérkőzések is rengeteg izgalmat hoztak az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, Melbourne-ben. A szerb Jankovics két játszmában nyerve kiejtette a címvédő Serena Williamset. A férfiaknál Rafa Nadal továbbra is remekel: a második szett elejétől magára találva simán nyert finn ellenfelével szemben.

Nem volt jó napja - hogy egészen finoman fogalmazzunk - Serena Williamsnek. Az ifjabbik Williams lány előbb kikapott Jelenka Jankovicstól egyesben, majd nővére, Venus oldalán kiesett párosban is.

Mentség akad: nagy fájdalmakkal játszott. Óriási vízhólyag keletkezett a jobb lábának nagyujján, és emiatt néha lépni is alig tudott. Igaz, Jankovics sem egészségesen játszott. A mérkőzés után azt mondta, időnként úgy érezte, mintha kést vágnának a vádlijába.

A szerb játékos 6:3, 6:4-as győzelmével visszavágott Serenának a tavalyi versenyen a negyedik fordulóban elszenvedett vereségért.

Az elődöntőben a keddi második női egyes, a világelső Henin és a tavaly döntős Sarapova mérkőzésének győztesével teniszezik majd. 2006-ban (US Open) és 2007-ben (Roland Garros) is egy Grand Slam-tornán jutott az elődöntőbe - ezt a "magasságot" idén már az első versenyen elérte. A döntőig még sohasem jutott.

Serena kínjai tovább folytatódtak a párosban: az első játszmát még megnyerték Venusszal, de a következő kettőben nem bírtak az Ausztrál Open női párosszámának 2006-os győztesével, a kínai Jan Zsi, Cseng Csie kettőssel.

Rafael Nadal korábban háromszor játszott a 26. helyen kiemelt, finn Jarkko Nieminennel, és mindháromszor nyert. Negyedöntője biztos esélyesének számított, noha Ausztráliában korábban még sohasem jutott a legjobb négy közé. Most megtört a jég.

"Rafa" csak az első játszmában hagyott esélyt az önmagát felülmúlva teniszező finnek. Akkor Nieminennek két játszmalabdája is volt, de miután ezeket Nadal hárította, a folytatás már egyoldalúnak bizonyult (7:5, 6:3, 6:1)

A spanyol játékos az elődöntőben a mai délutáni programban szereplő negyeddöntő győztesével, a francia Jo-Wilfried Tsongával, vagy az orosz Mihail Juzsnijjal játszik majd.

"Nagyon fontos volt ez a győzelem a számomra, mert jól akartam kezdeni az évet. Az első játszmában esélye volt arra, hogy megnyerje a szettet, különösen a második labdánál. Hibázott, és ezt ki tudtam használni. Mindazonáltal nagyon jól játszott" - értékelte Rafael Nadal a mérkőzést, finn ellenfelét is dicsérve.