Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy pontot szerzett, egyet elvesztett a magyar válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-27-es döntetlent játszott Svédországgal a norvégiai Európa-bajnokságon, a középdöntő második fordulójában. A fordulatos mérkőzés szünetében még a magyarok vezettek két góllal (16-14), de a második félidő közepén már négygólos hátrányban volt a Skaliczky-csapat (20-24). Nagy Lászlóék nem törtek meg, a hajrára fordítottak (27-26), a svédek az egyenlítő góljukat az utolsó másodpercekben szerezték.

Mivel sem a magyar, sem pedig a korábban egyeduralkodó svédek sem jutottak még olimpiai selejtezőt érő pozícióba, ezért mindkét csapat számára óriási téttel bírt a mérkőzés.

Ilyés duplájának és Fazekas védéseinek köszönhetően 4-1-es rohammal indítottak a magyarok, aztán lassan magukhoz tértek a skandinávok, és egyenlítettek. A Skaliczky-csapatból Iváncsik Tamás és Gergő, a túloldalon pedig Ahlm és Andersson lőtte a gólokat. A támadások ötletesek és gyorsak voltak, így sikerült 12-9-re ellépni.

Gál kiállítása alatt Fazekas két ziccert fogott, és a svédek nem tudtak felzárkózni, így a 26. percben, 15-12-nél időt kértek. A szünet előtti szakaszban a svédek felpörgették az iramot, ám a magyar kapus ismét több lövést hatástalanított.

A fordulás után Doder révén szoros lett a csata (17-16), az egyenlítés a 39. percben jött össze (20-20). A beállós Ahlm szenzációsan játszott, mindig üresen volt, és ha labdát kapott nem hibázott. A 41. percben fordított a skandináv alakulat, majd 20-22-nél Skaliczky László időt kért.

A magyarok sorozatban hét gólt kaptak, és hét percig nem találtak be. A kritikus szakasz után Fazekast Puljezevics váltotta, míg Iváncsik Gergő triplázott - igaz, kihagyott egy büntetőt is. A rivális őrizte sovány előnyét, majd a kezdősor visszatért pihenőjéből a végjátékra.

Mocsai hétméteresével az 56. percben 26-26 lett. A kapusok brillíroztak, majd Zubai talált be(27-26). A svédek az utolsó támadásukon a kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a pályára, és így Lennartsson 6 másodperccel a vége előtt egyenlített.

A magyaroknak szerdán nyerni kell a pont nélküli izlandiak ellen, hogy komoly esélyük legyen az olimpiai selejtezős hely kiharcolására.