Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csoportgyőztes a magyar válogatott!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csoportelsőként jutott a középdöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese utolsó csoportmeccsén 31-26-ra nyert Fehéroroszország ellen. A spanyolok ellen megszerzett két pontot magával viszi a magyar csapat, amely kedden a svédek ellen lép pályára a középdöntő első fordulójában.

Mivel a spanyolok 30-22-re nyertek a világbajnok németek ellen, a magyar csapatnak pontot kellett szereznie, máskülönben kiesett volna, és biztosan lemondhatott volna az olimpiáról.

Kimaradt helyzetekkel indult a sorsdöntő összecsapás, majd beindultak az átlövők: Nagy és Ilyés. Jó bejátszásokkal tartották a lépést az első két mérkőzésüket elveszítő fehéroroszok, de fordítani nem tudtak. Létszámfölényben kis lépéselőnybe kerültek a magyarok, de Kurcsev állandó veszélyt jelentett - 12-9-ig ötször volt eredményes.

A 14-10-es vezetést követően több eladott labda elég volt, hogy a rivális felzárkózzon. Iváncsik Gergő találataival ismét megnyugtató lett a különbség (17-13), ám a szünet előtti szakaszban faragtak hátrányukból a fehéroroszok.

A második félidő elején az Eb előtt honosított Eklemovics duplázott, majd Ilyést kiállították. 20-19 lett az állás, azonos létszámban viszont már jól zárt a védőfal, és megint jöttek a fontos gólok. Emberelőnyben megmaradt a lendület, és a 44. percben már 24-19 volt állás.

A záró negyedóra kezdete három fehérorosz gólt hozott, majd Iváncsik Gergő pillanatai következtek. Az 54. percben, 28-23-nál Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ezt kollégája 30-23-nál tette meg, de az ellenfélnek esélye sem volt a fordításra.

A magyarok a csoportküzdelmek során remekül harcoltak, a spanyolok legyőzésével pedig igazi bravúrt vittek véghez, és továbbra is harcban állnak egy olyan helyezésért, amely olimpiai selejtezőt érhet.

A középdöntő kedden kezdődik Trondheimben, a magyarok - sorrendben - a svédekkel, az izlandiakkal és a franciákkal találkoznak.