Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Skaliczky a bravúros siker után: Elő kell jegyezni egy pacemakerre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magabiztos sikerrel kezdte meg szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a norvégiai Európa-bajnokságon: 35-28-ra győzött a 2005-ben világbajnok Spanyolország ellen. A mérkőzés legjobbjának a kapus Puljezevics Nenadot választották. Skaliczky László szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: a társakat is magával vitte a remeklő hálóőr és a gólerős Ilyés Ferenc teljesítménye.

Mindkét félidő közepén könnyed játékkal, bravúros teljesítményt nyújtott a magyar együttes a spanyolok ellen - értékelte a 35-28-ra megnyert mérkőzést Skaliczky László.

A szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: a jó teljesítmény alapját védekezésben Puljezevics Nenad remeklése, támadásban pedig Ilyés Ferenc gólképessége adta meg, és ez a társakat is magával vitte.

Bátor volt a csapat, meg merték tenni, ami kellett a sikerhez - vélekedett a szakember.

Skaliczky László elismerte, a spanyolok többszöri egyenlítése után aggódott, és ebben a pozícióban elő lehetett volna jegyezni egy pacemakerre.

A németek elleni szombati mérkőzés borzasztóan nehéz lesz - mondta a szövetségi kapitány. Kifejtette: a német csapat a hazai pályán szerzett világbajnoki cím után nagy lökést kapott, erős védőcentrummal és gyors szélsőkkel rendelkeztek, míg a felállt játékban a német precizitás a jellemző.

A magyar játékosoknak alkalmazkodniuk kell egy még keményebb stílushoz, és ez még nagyobb fegyelmet követel - közölte a szövetségi kapitány.

Hanganyag: Farkas Dávid