eur:
394.56
usd:
370.56
bux:
65463.05
2024. április 23. kedd Béla

Huszti Szabolcs 200 millió forintot kereshet a Hannoverben - de kevesli

Huszti Szabolcs jövedelmi helyzetét tárgyalta a legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild. A bulvárlap által Gulyáságyúnak becézett magyar játékos azzal várt érdekessé, hogy a lap a Hannover 96 csapatával foglalkozó újságírói szerint ő lesz a tavaszi idényben a "Vörösök" legfontosabb játékosa.

Az anyag rendkívül tanulságos - s nyugodtan tegyük hozzá sok szempontból egyedi. Ilyen összeállítás magyar futballistáról korábban még sohasem látott napvilágot, az pedig egyenesen elképzelhetetlen, hogy a mi nemzeti bajnokságunkban ilyen adatsort akár klub, akár játékos kiszivárogtasson.

Mert hogy kiszivárogtatásról van szó ezúttal is, s aligha a magyar válogatott keretébe féléves eltiltása után visszakerült szélső érdeke volt a számsorok publikálása.

A Bild szerint ha Huszti a 2007-2008-as idényben legalább 30-szor pályára lép, s a csapat az őszi teljesítményét megismételve 54 ponttal zárja a szezont, 799 ezer eurót, azaz valamivel kevesebb, mint 200 millió forintot kaphat klubjától.

A német lap részletezi, milyen tételek alapján: a havi fizetése 34 ezer euró, a pontpénz 2500 euró pontonként. Huszti Szabolcs kapott 20 ezer eurót a tizedik pályára lépése után, kap majd újabb 40 ezret a 20. pályára lépése után, majd meccsenként hatezer eurót a 20. és a 30. szereplése között.

Jár még neki 36 ezer euró, ha a csapat bajnoki mérkőzéseinek 75 százalékán játéklehetőséget kap, s további százezer euró, ha a Hannover a Bundesliga első osztályában a nyolcadik, vagy annál jobb helyen zárja a 2007-2008-as szezont.

Huszti tekintélyes összegeket kap - de szerinte nem eleget. Úgy véli, néhány csapattársa, így Stajner, Lauth és Hashemian magasabb javadalmazásban részesül, annak ellenére, hogy nála gyengébb teljesítményt nyújtott.

A magyar középpályásnak 2009 nyarán jár le a szerződése. A klub szeretné megtartani, de Vladan Filipovics, a játékos menedzsere és maga Huszti is világossá tették, hogy csak a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel hajlandók hosszabbítani.

Husztinak állítólag Olaszországból és Spanyolországból is vannak ajánlatai, korábban a sportnapilap megszellőztette, hogy a kérők között lehet az AS Roma is.

Amennyiben a magyar játékos jövő nyárig nem hosszabbítja meg a szerződését, átigazolási díj nélkül távozhat a Hannovertől. A Bild értesülése szerint nagyon messze van egymástól a két fél álláspontja, a tárgyalások holtpontra jutottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×