Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fradi egyetlen komoly kérőjének is elege lett a magyar államból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kíván ismét pályázni az FTC Üllői úti ingatlanára az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.

A kft.-t tulajdonló cégcsoport vezetője, Kevin McCabe szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése, amellyel eredménytelennek nyilvánította a pályázatukat, "ellentmond mindannak, amely álláspontot az utóbbi négy hónapban kormányzati képviselők és a hivatalos szervek képviseltek".

Az üzletember angol klubjának, a Sheffield United honlapjának ezt mondta, nem értik, hogy mi történt.

"Azt gondoltuk, hogy egyetlen pályázóként komoly ajánlatot tettünk, ezért a 400 millió forint ajánlati biztosítékot elhelyező Esplanade budapesti vezetőivel együtt nagyon csalódottak vagyunk." - közölte Kevin McCabe.

A honlapon az üzletember esetleges további terveiről nem esik szó, ám a budapesti székhelyű Esplanade közleményt adott ki, amely szerint nem kívánnak újabb ajánlatot tenni.

A cég korábban már kétszer pályázott; az Üllői úti ingatlanra eddig ötször írtak ki pályázatot.

A pályázatot a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el. Az elutasító indoklás szerint "az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételár-ajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé".