Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Polgár Judit \"egy nagy mattot varrt be\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Polgár Judit várja kedvezőbb helyzetből a Lékó Péter elleni csütörtöki magyar rangadót a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló nemzetközi sakktornán. A női világranglista éllovasa kedden sötéttel tudott győzni az izraeli Gelfand ellen, így már két és fél pontja van, míg Lékó Péter négy döntetlent játszott eddig. Kállai Gábor nemzetközi nagymester az Inforádiónak elmondta: bármelyikük megnyerheti a viadalt.

Polgár Judit a rá jellemző "összevissza támadást" alkalmazta, majd az ellenfél időzavarát kihasználva egy nagy mattot "varrt be" az izraeli Gelfand ellen a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló nemzetközi sakktornán kedden - mondta az InfoRádiónak Kállai Gábor nemzetközi nagymester.

Kifejtette: Polgár Judit azzal emelkedik ki, hogy van érzéke a partik megnyerésére, míg Lékó Péter mindent megtett, hogy megszerezze első sikerét, de ehhez szerencse is kell, így újabb remit ért el.

A két magyar sakkozó csütörtökön egymással játszik a tornán. Kállai Gábor szerint az egymás elleni partik eddig Lékó Péternek kedveztek, de ő a döntetlennek szurkol.

Szoros a január 27-ig tartó nemzetközi sakktorna mezőnye, bárki megnyerheti a versenyt - vélekedett a nemzetközi nagymester.

A mezőny erősségét jelzi, hogy egy korábbi világbajnok, Topalov a sereghajtó a versenyen, míg az idei világbajnok, Anand is a mezőny második felében szerénykedik.

Kállai Gábor szerint Polgár Judittól igazán heroikus tett, hogy két gyerek mellől elmegy versenyezni, és helytáll a férfi játékosok között.

Ehhez nemcsak tehetség és tudás, hanem óriási fizikum és pszichikum is kell - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid