eur:
393.12
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Polgár Judit "egy nagy mattot varrt be"

Polgár Judit várja kedvezőbb helyzetből a Lékó Péter elleni csütörtöki magyar rangadót a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló nemzetközi sakktornán. A női világranglista éllovasa kedden sötéttel tudott győzni az izraeli Gelfand ellen, így már két és fél pontja van, míg Lékó Péter négy döntetlent játszott eddig. Kállai Gábor nemzetközi nagymester az Inforádiónak elmondta: bármelyikük megnyerheti a viadalt.

Polgár Judit a rá jellemző "összevissza támadást" alkalmazta, majd az ellenfél időzavarát kihasználva egy nagy mattot "varrt be" az izraeli Gelfand ellen a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló nemzetközi sakktornán kedden - mondta az InfoRádiónak Kállai Gábor nemzetközi nagymester.

Kifejtette: Polgár Judit azzal emelkedik ki, hogy van érzéke a partik megnyerésére, míg Lékó Péter mindent megtett, hogy megszerezze első sikerét, de ehhez szerencse is kell, így újabb remit ért el.

A két magyar sakkozó csütörtökön egymással játszik a tornán. Kállai Gábor szerint az egymás elleni partik eddig Lékó Péternek kedveztek, de ő a döntetlennek szurkol.

Szoros a január 27-ig tartó nemzetközi sakktorna mezőnye, bárki megnyerheti a versenyt - vélekedett a nemzetközi nagymester.

A mezőny erősségét jelzi, hogy egy korábbi világbajnok, Topalov a sereghajtó a versenyen, míg az idei világbajnok, Anand is a mezőny második felében szerénykedik.

Kállai Gábor szerint Polgár Judittól igazán heroikus tett, hogy két gyerek mellől elmegy versenyezni, és helytáll a férfi játékosok között.

Ehhez nemcsak tehetség és tudás, hanem óriási fizikum és pszichikum is kell - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×