Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem lesznek \"meztelenek\" a magyarok Norvégiában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtöktől jövő vasárnapig Norvégiában rendezik meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A magyar válogatottat eddig váratlan problémák hátráltatták, csak az utolsó pillanatban érkeznek meg az új mezek a torna helyszínére. Sinka László főtitkár az InfoRádiónak elmondta: abban bíznak, hogy olimpiai selejtezőt jelentő helyen végez a magyar együttes.

Abban bízik a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára, hogy a férfi válogatott olimpiai selejtezőt jelentő helyezést fog elérni a csütörtökön rajtoló, norvégiai Európa-bajnokságon.

Sinka László elmondta: a legjobb hat közé kerüléssel lenne boldog, a konkrét helyezés ebben az esetben már nem számítana.

A magyar együttes a franciáktól elszenvedett két vereség után a múlt hétvégi felkészülési tornán, a Posten-kupán az utolsó helyen végzett, és a főtitkár szerint ugyan minden elveszített mérkőzés nyomot hagy a játékosokban, de tovább már nem lehet ezzel foglalkozni.

Sinka László kiemelte: a magyar válogatott jól játszott a norvégok ellen, de nem tudtak nyerni, míg Izland ellen csak azok szerepeltek, akiknek megérkezett a szerelésük. Hozzátette: a franciák elleni két barátságos mérkőzésen is lehetett látni biztató jeleket,

Az előző öt mérkőzés pozitívumait felhasználva jó eredményt lehet elérni az Eb-n - vélekedett a főtitkár.

Sinka László hangsúlyozta: megoldódni látszik a válogatott mez-mizériája is. Mint ismert, a norvégok a magyarok fehér és zöld mezeit, valamint a kapusszereléseket kimosatták, azonban rossz hőfokon szárították meg, így minden ruhadarab jelentősen összement, a szponzori feliratok is "megrövidültek".

A szövetségnek okozott némi gondot, hogy másfél nap alatt pótolja a szereléseket, de szerdán kiküldenek már egy garnitúrát, majd csütörtökön a szervezet sajtófőnöke visz ki két garnitúra mezt Norvégiába, így a megfelelő szerelésben tudnak pályára lépni a csütörtök esti, spanyolok elleni mérkőzésen Nagy Lászlóék.

Hanganyag: Farkas Dávid