Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fradi megmentése határozatlan ideig elmarad

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érvényes, de eredménytelen volt az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt újabb pályázat - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A beadványt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el.

A Neuchatel Financial Ltd. a pályázati dokumentációt ebben az eljárásban nem vásárolta meg, a szükséges formanyomtatványokat nem nyújtotta be és az ajánlati biztosítékot nem fizette be.

A másik jelentkező, "az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételárajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé" - olvasható a hivatalos közleményben.

Ez volt az ötödik eredménytelen pályázat az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanokra.

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket.

Az angol Esplanade korábban kétszer is pályázott az Üllői úti ingatlanegyüttes értékesítésére, ám minden alkalommal eredménytelenül próbálkozott.

Az ingatlanforgalmazó céget birtokló Kevin McCabe, az angol Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót is hajlandó lenne befektetni a ferencvárosi futballklubba.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács közölte: következő ülésén foglalkozni kíván egy újabb értékesítési eljárás mielőbbi megindításának lehetőségével.

"Érthetetlen, hogy elutasították egy olyan befektető már érvényesnek nyilvánított pályázatát, aki évente több száz millió eurót költ labdarúgásra, aki egy mai kornak megfelelő új stadiont építene a magyar sportnak, aki hozzájárult volna ténykedésével, beruházásaival a magyar labdarúgás felemelkedéséhez" - áll az FTC közleményében.