Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pa-Ro-Ka: beköszönt a három zseni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vasárnap este Európa futballrajongói Milánóra figyeltek. A Bajnokok Ligája címvédője, az AC Milan két szenzációval is szolgált az első olasz focihétvégén: hosszú idő után újra pályára lépett a kétszeres világbajnok, Ronaldo és bemutatkozott végre a 18 éves brazil csatárzseni, Pato is. A Milan meghálálta Európa figyelmét: a három brazil csatárral felálló piros-feketék 5-2-re kiütötték a középcsapatnak számító Napolit.

A mérkőzésen Ronaldo két gólt szerzett, beköszönt Kaká és Pato is, míg a mérkőzés legszebb gólja Seedorf nevéhez fűződik. Nem csoda, hogy a találkozó lefújása után a csapat tulajdonos-elnöke is megszólalt.

"Régóta várunk Pato bemutatkozására, ami néhány bürokratikus akadály miatt eddig nem volt lehetséges. Ugyanígy vártuk Ronaldo visszatérését. Egyszerűen hihetetlen, hogy minden egyszerre megvalósult ma este. Ráadásul még Kakát is láthattuk a két említett játékos mögött játszani" - mondta Silvio Berlusconi.

A prezidente külön kitért a fiatal Pato teljesítményére is: "A mai játékára én 10-es osztályzatot adnék. Bámulatos játékos és még szinte semmit sem mutatott a trükkjeiből. A gyorsulása 10, 20 és 30 méteren elképesztő. Hallottam a Napoli edzőjének nyilatkozatát és egyetértek vele. Reja úr azt mondta: ha megengeded Patónak, hogy egy az egybe kerüljön az ellenfelével, többé nincs esély megfogni őt."

Silvio Berlusconi természetesen Ronaldóról is beszélt, akinek szerződése a nyáron lejár a Milannál, és az utóbbi időben többször is felmerült, hogy hazaköltözik Brazíliába és a Flamengóban folytatja karrierjét.

"Van egy egyezségem vele. Ronaldo jól tudja, hogy ez a klub mindig támogatja őt, nem hiszem hogy probléma lenne a szerződés meghosszabbításával" - mondta a Milan elnöke, aki azt is hozzátette, hogy nagyon szereti Ronaldinho játékát, de "ebben a mai Milanban nem létkérdés a szereplése".

A Barcelona aranylabdás játékmestere az olasz sajtó szerint a nyáron elhagyja csapatát, és elképzelhető, hogy Milánóba szerződik.


A Milan házi csatornájának nyilatkoztak az este főszereplői is. Alexandre Pato első szavaival megköszönte a Milannak, hogy lehetőséget kapott.

"Nagyon boldog vagyok a teljesítményem és a gólom miatt. Örülök a Milan győzelmének, hiszen mostantól ez a csapat az életem. Hálás vagyok a klubnak mindazért, amit eddig tettek értem, ahogy a csapattársaimnak is köszönettel tartozom" - mondta.

"Nagyon megható volt a tudat, hogy egy ilyen patinás klubban léphetek pályára, amely tele van legendákkal. Silvio Berlusconi a meccs előtt azt mondta nekem, hogy maradjak nyugodt, hiszen eddig is fociznom kellett, és ez most sem lesz másként" - mondta a csapata ötödik gólját szerző játékos.

A Kacsa becenévre hallgató csatár szólt elképzeléseiről is: "A jövőben szeretnék nagy játékossá válni a Milan mezében. Az edzőm rendelkezésére állok, és nyitott vagyok bármilyen taktikai formációra. Mindig arról álmodtam, hogy a Milan mezében futballozhatok.  Különösen boldoggá tesz, hogy ez egy olyan erős csapat ellen vált valóra, mint a Napoli."

A találkozó után a két gólt szerző Ronaldo is elégedett volt. Minden idők egyik legeredményesebb játékosa azt mondta, hogy "túl vagyok életem legszörnyűbb fél évén, amióta focizom. Ezek után két góllal visszatérni remek dolog. Jól éreztem magam a pályán, remélem ez továbbra is így lesz. Újra fizikális problémák nélkül játszani jó érzés, persze nem jelenti azt, hogy minden meccsen gólt fogok szerezni. Túl sokat szenvedtem, amíg a pályán kívülre voltam kényszerítve. Most újra itt vagyok és rendkívül boldognak érzem magam".

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán