A brazil varázslók megszerezték a Milan első hazai bajnoki győzelmét

Infostart
2008. január 13. 22:23
A Bajnokok Ligája-címvédő Milan szemet gyönyörködtető játékkal 5-2-re győzött a vendég Napoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A mérkőzést Kaká, Ronaldo, Pato támadótrióval kezdte meg a milánói sztárcsapat, és a klubelnök Silvio Berlusconi határozott összeállítási javaslata telitalálatnak bizonyult.

Az első félidőben a Milan majd egy tucat helyzetet kialakított, de a védelem megingásai miatt a szünetben így is 2-2 állt a San Siro eredményjelzőjén.

A 15. percben esett Ronaldo-gólra az első fél óra végéhez közeledve Sosa válaszolt, majd Seedorf találatát Domizzi büntetőből egyenlítette ki.

A Milan nagy fölényben játszott, a második félidőben pedig fél perc kellett Ronaldo második góljához, Seedorf beadását mesterien fejelte a hálóba az ősszel számos problémával küszködő brazil világklasszis.

A játékrész közepén Kaká is eredményes volt, majd a 74. percben a várakozásokhoz híven remeklő Pato első Milan-tétmeccsén megszerezte első gólját. Alighanem a brazil tinédzserről cikkezzik majd a szaksajtó a következő napokban...

A Napoli Gargano kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset. A vendégek játékosa éppen Pato elleni szabálytalansága miatt kapott piros lapot a hajrában.

A Milannak ez volt szezonbeli első bajnoki sikere a San Siro Stadionban.