eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Orosz riválisok Szávay útjában

Várhatóan szinte sorra orosz ellenfelekkel kell megküzdenie Szávay Ágnesnek az év első Grand Slam-versenyén, a jövő hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon női egyesének főtábláján.

A 20. helyen kiemelt magyar teniszező az első fordulóban az orosz Jekatyerina Makarovával találkozik. A 19 éves magyar versenyzőnek a várakozások szerint könnyedén kell vennie az első kört, hiszen riválisa a 110. helyen áll a világranglistán, kilencven hellyel Szávay Ágnes mögött.

A második körben az amerikai Laura Granville és az osztrák Yvonne Meusburges győztesével találkozik a Vasas teniszezője. A párharcnak nincs igazi esélyese, hiszen a világranglista 69. helyezettje a 71. helyen rangsorolt ellenféllel találkozik.

Bárki is lesz a továbbjutó, papíron Szávay Ágnesnek nem jelenthet problémát. Ha a második fordulóban is diadalmaskodik a magyar játékos, jöhet az első igazi nagy csata az orosz Nadja Petrova ellen. A 14. kiemelt orosz klasszis ellen Szávay Ágnes tavaly már győzött egyszer, a US Openen.

Ha ezúttal is legyőzné magasan jegyzett riválisát a 19 éves magyar teniszező, a nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova várhat rá. A világranglistán is a második helyen álló orosz teniszezővel is több nagy csatát vívott Szávay Ágnes, elég csak a sérülés miatt feladott New Haven-i döntőre és a US Open negyeddöntőjére gondolni - mindkétszer Kuznyecova nyert, tehát lenne miért visszavágni.

Az is eldőlt, hogy Szávay Ágnes lesz az egyetlen magyar az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján, mivel a selejtező második fordulójában elbúcsúzott Czink Melinda, aki 6:7, 6:0, 6:2 arányban kikapott a német Lisickitől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×