Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem indul Pekingben, de nem is vonul vissza Kovács Ágnes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kovács Ágnes olimpiai bajnok mellúszó bejelentette, hogy nem indul a pekingi ötkarikás játékokon, de nem is vonul vissza a versenyzéstől.

Kovács Ágnes kiemelte: nem érez magában elég erőt, hogy még egy olimpiai szereplést vállaljon, de nem akar elszakadni a sportágtól.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő a szerdai, budapesti sajtóbeszélgetésen közölte, hogy a Kőbánya SC színeiben indul a júliusi országos bajnokságon. Kovács Ágnes az InfoRádiónak elmondta: ezek után inkább amatőr sportolónak tekinti magát.

Döntésében elmondása szerint alapvető szerepet játszott a decemberi, debreceni rövidpályás Európa-bajnokságot megelőző doppingvizsgálata körüli hercehurca.

Az úszónő közölte: a mai napig fájlalja, ahogy a Magyar Antidopping Csoport munkatársai viselkedtek vele, és ahogy utólag nyilatkozott a szervezet vezetője és jogi képviselője.

Kovács Ágnes hozzátette: örül annak, hogy bebizonyosodott az igaza, és a Nemzetközi Úszó Szövetség is megerősítette, hogy nem követett el doppingvétséget.

A sportoló kiemelte, hogy rossz idegállapotban készült fel a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságra, és több edzést is ki kellett hagynia, így nagy eredménynek tekinti, hogy ötödik lett a 100 méteres mellúszásban.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke reagálásában így fogalmazott: "Sajnálom a bejelentést, nagyon sok mindenben nem értek vele egyet."

Kiss László szövetségi kapitány, Kovács Ágnes korábbi mestere úgy fogalmazott: "Nagyon sok élményt éltünk át Ágival, nagyon sok és nehéz munkát végeztünk el közösen, de kárpótoltak az eredmények, benne az olimpiai arany. Ági mindig tisztán, becsületesen készült, nagyon sajnálom a döntését, de megértem és tudomásul veszem".

A sajtóbeszélgetés végén Csurka Gergely, a MÚSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sajtófőnöke tolmácsolta Schmitt Pál MOB-elnök bejelentését, amely szerint ha a MOB vendégeként Kovács Ágnes ott lesz Pekingben.

Hanganyag: Farkas Dávid