Disztl László a Fehérvár új vezetőedzője

Infostart
2008. január 4. 18:06
Disztl László lett a Fehérvár labdarúgócsapatának új vezetőedzője - értesült az InfoRádió. A korábbi szakvezető, a horvát Marijan Vlak a múlt héten közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

Disztl László megállapodása fél évre szól. A szakvezető az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta, hogy örül a klubnál történt változásoknak, és könnyen meg tudott egyezni az új tulajdonossal.

Disztl László bízik abban, hogy a csapat együtt marad, és az őszi kilencedik helyet egy jobb pozícióra váltja a szezon végére. A tréner szerint az 5-7. hely megcélozható az együttes számára.

A Fehérvár hétfőn reggel kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az új tulajdonossal együtt ekkor tűzik ki a célokat a csapat elé.

A 45 éves Disztl László 18 évesen mutatkozott be a Videoton csapatában, ahol pályafutásának legnagyobb sikereit érte el. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik 1985-ben játszott a Real Madriddal az UEFA Kupa döntőjében.

Később a Honvédnál is futballozott, majd Belgiumba, az FC Bruges együtteséhez igazolt. 28-szor játszott a magyar válogatottban, végül aktív pályafutását Székesfehérvárott, a Parmalat FC-ben fejezte be 1995-ben.

Vezetőedzőként korábban dolgozott a Parmalatnál, a Zalaegerszegnél és a BKV Előrénél is, az elmúlt időszakban pedig a Fehérvár tartalékcsapatát irányította.