Tovább tombol az őrület: pletykák érkező sztárokról

Infostart
2007. december 29. 14:31
Bár a jelenlegi olasz labdarúgás két óriásának derbijével (Inter-Milan 2-1) érdemben befejeződött a Serie A 2007-es szezonja, Itália futballőrülete cseppet sem csökken. A január elsején megnyíló átigazolási piac már most cikkek, találgatások, hírek és álhírek tömegét szülte. Sorozatunk első részében a Bajnokok Ligája címvédője, az AC Milan háza táján nézünk szét.

Az olasz sajtó a legtöbbet a Milánnal foglalkozik, ami érthető, hiszen amilyen lenyűgöző a piros-feketék idei nemzetközi mérlege (3 nagy nemzetközi kupagyőzelem 2007-ben), olyan bánatos a hazai.

Carlo Ancelotti csapata - bármilyen hihetetlen - az őszi szezonban képtelen volt bajnoki mérkőzést nyerni hazai pályán, ráadásul a Bajnokok Ligájában, a folytatásban az angol Arsenallal kell megküzdeniük, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Az már biztos, hogy végre valahára a San Siro közönsége élesben is láthatja a Milan nyári szerzeményét, a barzil Alexandre Patót, azonban valószínűsíthető, hogy rajta kívül lesz még új név a Milan keretében.

Végy egy jó kapust!

Talán meglepő, de egyre több írás szól arról, hogy kapust keres Silvio Berlusconi klubja. Bár Nelson Dida a világ egyik legjobb hálóőre, az Inter elleni rangadón elkövetett hibái után felerősödtek a pótlásáról szóló hírek.

Legtöbbet a Fiorentina kapusát, Sebastien Freyt emlegetik (állítólag a lilák 20 millió eurót kérnek a buddhista vallású, kiváló kapusért), de a Celticben remek teljesítményt nyújtó, és nagy nemzetközi rutinnal rendelkező lengyel Boruc is ott van a jelöltek között. Sőt, az is elképzelhető, hogy a Milan visszarendeli Christian Abbiatit Spanyolországból, ahol az Atletico Madridnál játszik kölcsönben.

Luciót akarják

A védelem megerősítésére már sokkal nagyobb nevek merültek fel. Közülük is leginkább Gianluca Zambrottáról szóltak a hírek, aki a Barcelonában nem találja igazán a helyét, és szívesen térne vissza Olaszországba.

Sajtóhírek szerint a Milan ajánlatot tesz a Bayern München brazil hátvédjéért, Lucióért. A játékos pár hete arról beszélt, hogy szívesebben játszana Itáliában, mert az ország hangulata és éghajlata sokkal inkább hasonlít Brazíliára, mint Németországé.

Természetesen több olasz klub is szívesen látná soraiban a tapasztalt klasszist, ám közülük is a milánói csapat a legesélyesebb, hiszen már most is 7 brazil labdazsonglőr van Ancelotti keretében.A piros-feketék szurkolói azonban leginkább a csapat támadójátékával elégedetlenek. Ronaldo ismét (immár sokadszor) sérüléssel bajlódik, míg Gilardinóra, és Inzaghira az a hálátlan szerep jut, hogy a meccseken egyedüli csatárként kell felvenniük a küzdelmet az ellenfél védőivel.

Ronaldinho, az örök téma

Nem is csoda, hogy több klasszis támadót is kapcsolatba hoztak a Milannal. A legtöbb cikk Ronaldinhóról szólt, aki nem találja aranylabdás formáját, és a Real Madrid ellen elvesztett mérkőzés után a katalán közönség céltáblájává vált.

Így nem elképzelhetetlen, hogy a szurkolók megnyilvánulása volt az a lökés, ami elindíthatja a brazil klasszist Milánó felé. A legutóbbi híradások szerint a Milan Zambrottáért és Ronaldinhóért csomagban tesz ajánlatot. A hírek 40 és 70 millió euró közé teszik az ajánlat nagyságát.

Didier Drogba nagy fogás lenne

A másik két nagyágyú, aki sokat lendíthetne a piros-feketék támadójátékán, az a Chelsea elefántcsontparti gólzsákja, Didier Drogba, valamint az Olympique Lyon üdvöskéje, Karim Benzema.

Előbbi nem érzi jól magát klubjánál, miután Roman Abramovics megvált a portugál mestertől, Jose Mourinhótól, míg utóbbinak hamarosan egy olyan csapatot kell keresnie, ahol a tehetségéhez méltó karriert futhat be.

Sevcsenko visszatér?

Rajtuk kívül az olasz sajtó Amauri nevétől hangos, akiért a Milan és a Juventus verseng. A 27 éves brazil játékosért azonban klubja, a Palermo állítólag 25 millió eurót szeretne kasszírozni.

Az angol The Sun legfrissebb értesülése azonban egy régi motorost hoz összefüggésbe a Milánnal. Az olasz klub 18 hónappal ezelőtt 31 millió fontért adta el Sevcsenkót a Chelsea-nek. Az angol bulvárlap szerint a Milan szeretné újra a soraiban tudni az ukrán csatárt, ezért januárban 14 millió fontot fizetne érte.

Sorozatunk második részében az Inter, harmadik részében a Juventus terveivel foglalkozunk majd.