Féltávnál a Manchester United vezet - videókkal

Infostart
2007. december 27. 10:36
A címvédő Manchester Uinted az élre állt az angol labdarúgó-bajnokság felénél, a 19. forduló után. A Vörös ördögök fölényesen nyertek a Sunderland ellen, míg az Arsenal nem bírt a Portsmouth-szal.

A címvédő Manchester Uinted az élre állt az angol labdarúgó-bajnokság felénél. A Vörös ördögök némileg tartalékos csapattal (Van der Sar, Evra, Tevez és Hargreaves sem játszott) is magabiztosan nyertek a Sunderland otthonában.


Az idén eddig kevesebb szerepet kapó Louis Saha két góllal jelezte Sir Alex Fergusonnak, hogy nyugodtan számíthat rá, míg Cristiano Ronaldo újabb csodagólt szerzett, ezúttal szabadrúgásból. A portugál szélsőnek ez volt immár a tizenkettedik találata a bajnokságban, ezzel vezeti a góllövőlistát.

A találkozó után a Sunderland menedzsere, az egykori manchesteri ikon, Roy Keane sem győzte dicsérni az ellenfelet.

"Továbbra is a United bajnoki címére fogadnék. Két hónappal ezelőtt is ezt mondtam, és a véleményem nem változott. Halálos a támadószekciójuk, és ugyanolyan jó a védelmük is. Képesek egy 20-30 meccses sorozatra is" - mondta az ír szakember.

Wenger nem aggódik

A Manchester United élre állásához szükség volt az Arsenal botlására is. Az Ágyúsok a Portsmouth otthonában végeztek gól nélküli döntetlenre.

{{keretes_cim}}

1. Manchester Utd 45 pont
2. Arsenal 44
3. Chelsea 38 pont
4. Liverpool 36 pont

Arsene Wenger, a londoniak menedzsere közölte: csak csapata játszott győzelemre, a Portsmouth célja a vereség elkerülése volt, de elismerte, hogy a hazaiak ezt remekül hajtották végre.

A francia tréner ugyanakkor nem volt túlzottan csalódott amiatt, hogy együttese leszorult a tabella éléről.

"A döntetlen csalódás, de nem olyan rossz eredmény. Most egy pont a hátrányunk, ami nem túl nagy dolog. Egy mérkőzést vesztettünk el, tehát problémás lenne meggyőzni arról, hogy krízisben vagyunk. Ha a következő fél évben is mindössze egyszer kapunk ki, akkor bajnokok leszünk" - mondta Arsene Wenger.

Hihetetlen fordulatok a Stamford Bridge-en

Sokáig emlékezetes mérkőzést vívott a Chelsea és a Sunderland. A nyolc gólt, három kiállítást és két tizenegyest hozó összecsapás után mindkét edző a játékvezetőt, Phil Dowdot bírálta.



Avram Grant, a Chelsea izraeli szakembere szerint Ashley Cole kiállítása és az azért adott büntető sem volt jogos, mert a védő nem kézzel, hanem fejjel ért a labdába, de hozzátette: mondhat bármit, nem változtathat az eredményen.

Az Aston Villa trénere, Martin O'Neill pedig az első fordulópontot jelentő esetet, Zat Knight kiállítását kérte számon a bírón.

Mindkét klub fellebbezést tervez az angol szövetségnél a jogtalannak tartott kiállítások miatt.

Avram Grant kiemelte: szeretné, ha egyszer valamennyi játékosa rendelkezésre állna, mert jelenleg több húzóember sérült vagy eltiltott. A szerdai találkozón Frank Lampard is megsérült, míg a csúnya szabálytalansága után bocsánatot kérő Ricardo Carvalhónak három találkozót kell kihagynia eltiltás miatt.

Kollégája, Martin O'Neill szerint sokat elmond csapata teljesítményéről, hogy csalódott a döntetlen után.

"Annyit tettünk a sikerért, ami három mérkőzés megnyeréséhez elég. Uraltuk a meccset a Chelsea otthonában, ahol már hosszú ideje nem kaptak ki" - jelentette ki.