Õrült meccset játszott a Chelsea: nyolc gól és három piros lap

Infostart
2007. december 26. 17:56
A Chelsea egy fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent az Aston Villa ellen hazai pályán az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A mérkőzésen nyolc gól és három kiállítás volt. Győzött a Manchester United és a Liverpool is.

A Kékek kapujába visszatért a vasárnap sérülése miatt lecserélt Petr Cech. Avram Grant menedzser igyekezett kielégíteni a szurkolók és Roman Abramovics tulajdonos igényeit, és meglehetősen támadó szellemű csapatot küldött pályára (Kalou, Lampard, Sevcsenko, Pizzaro és Joe Cole is kezdett), ám hamar kiderült, húzása kevés sikerrel kecsegtet, mert a vendégek villámgyors játékosai többször is átjátszották a Chelsea védelmét.

Az Aston Villa a 14. percben vezetéshez jutott Maloney révén. A fiatal középpályást nagyon egyedül hagyták a hazai védők, így Carew fejese után bevette a kaput.

A félidő közepén Lampard megsérült, helyette Michael Ballack állt be. A német középpályás április után szerepelt újra bajnokin.

A 44. percben Maloney megduplázta a birminghamiek előnyét: 20 méteres lövése megpattant Cech előtt, így a cseh kapus csak belekapni tudott a labdába.

A Chelsea nagy erőket mozgósított, és az első félidő hosszabbításában sikerült is szépíteniük a londoniaknak. Ballackot buktatta Knight a büntetőterületen belül, amiért a védőt kiállította a játékvezető, és tizenegyest ítélt. A büntetőt Sevcsenko magabiztosan lőtte a hálóba.

A szünet után nagy iramot diktált a hazai együttes, és az 50. percben Sevcsenko 25 méteres bombájával sikerült is egyenlíteni a tíz emberrel küzdő Aston Villa ellen.

A Kékek támadásban maradtak, de amíg Pizzaro és Kalou elhibázta a helyzeteket, az előrehúzódó védő, Alex nem hibázott: a 66. percben Sevcsenkóval kényszerítőzött, majd 12 méterről betalált.

A hazai szurkolók azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert egy szabadrúgást követően a kilépő Laursen egyenlített.

A 80. percben a létszám is kiegyenlítődött, ugyanis Ricardo Carvalho piros lapot kapott egy csúnya szabálytalanságért.

Már úgy tűnt, Avram Grant is lemond a győzelemről, mert csatár helyett középpályást, Pizzaro helyett Mikelt küldte be.

Az őrült rohanásnak azonban még nem volt vége: Ballack a 87. percben 20 méteres szabadrúgást csavart a hálóba a szétmozduló sorfal között.

Az utolsó percekre is maradt még fordulat: Ashley Cole beleütött a labdába a 16-oson belül, amiért szintén a kiállítás sorsára jutott. A büntetőt Barry magabiztosan értékesítette, ezzel ismét egalizáltak a vendégek, további helyzetre pedig nem maradt idő.

Győzött a Manchester United és a Liverpool is

A Chelsea egyik riválisa, a címvédő Manchester United fölényesen, 4-0-ra nyert a Sunderland ellen. A Vörös ördögöknél Louis Saha duplázott. A sikerrel Sir Alex Ferguson csapata átvette a vezetést, igaz, lehet, hogy csak átmenetileg, ugyanis a forduló előtt éllovas Arsenal este lép pályára a Portsmouth otthonában.

A Liverpool is nyerni tudott a Derby vendégeként, bár meglehetősen nyögvenyelősen. A Vörösök Fernando Torres góljával hamar előnybe kerültek, de ráültek az eredményre, így a hazaiak a második félidőben egyenlítettek. Az utolsó percben a csapatkapitány, Gerrard mentette meg a Liverpoolt a szégyentől, és góljával nyert Rafa Benítez együttese

További eredmények:
Tottenham-Fulham 5-1
West Ham-Reading 1-1
Everton-Bolton 2-0
Wigan-Newcastle 1-0
Birmingham-Middlesbrough 3-0