Chelsea-menedzser: Nem elég a sok pénz, okosnak is kell lenni

InfoRádió / MTI
2007. december 24. 07:13
Avram Grant, a Chelsea menedzsere szerint élesedik a küzdelem a jó játékosok megszerzéséért az angol labdarúgó Premier League-ben, mert az anyagi lehetőségekben csökkent a különbség klubja és a közvetlen riválisai között.

"Két-három éve egyszerűbb volt a helyzet, a Manchester United és a Liverpool például nem költött annyit új futballisták szerződtetésére, mint most. Több egyesületnél új tulajdonosok vannak, okosnak és ügyesnek kell tehát lenni a megfelelő személyek kiválasztásakor és leigazolásakor" - mondta az izraeli szakember.

Roman Abramovics orosz klubtulajdonos 2003-as színre lépése óta rendszeresen a Chelsea volt a legaktívabb a játékospiacon, a többi klub nem igazán tudott vagy akart versenyre kelni vele.

A Manchester Unitedet és a Liverpoolt azonban azóta gazdag amerikaiak vásárolták meg, ezzel pedig feltehetően véget ért a londoni egylet pénzügyi dominanciája.

A városi rivális Arsenalban másik egy orosz milliárdos vett részesedést, de Thierry Henry nyári távozása után sikereit elsősorban a saját nevelésű vagy fiatalon Londonba hozott játékosoknak köszönheti a jelenleg bajnoki listavezető együttes.