"Capellónál ismét Beckham lesz a kapitány"

Infostart
2007. december 23. 14:08
Roberto Carlos, a Real Madrid egykori klasszis balhátvédje a lapnak írt cikkben foglalta össze, mit kell tudni az angol válogatott új kapitányáról, Fabio Capellóról. A brazil világbajnok azt is elárulta, hogy szerinte egykori közös edzőjük ismét David Beckhamet jelöli majd csapatkapitánynak.

Fabio Capellónál nincs barátság: több mint tíz éve ismerem, de soha nem beszéltünk magánügyekről. Viszont abszolút tisztességes ember, aki mindenkit teljesen egyenlően kezel az öltözőben. A foci neki munka, és amikor az ember dolgozik, akkor semmi másnak nincs helye - írta Capellóról Roberto Carlos.

Elmesélte, hogy Capello látta őt focizni az Interben, s mivel akkor - 1996-ban - is ő volt a királyi gárda edzője, neki köszönhető, hogy megvette őt a Real Madrid. "Nagyon fiatal voltam, akkor jöttem Európába. Azt mondta, nagyon keményen kell majd dolgoznom,, mert nyertes csapatot akar építeni."

A balhátvéd elárulta azt is, hogy a 2005-06-os szezon végén el akarta hagyni a csapatot - csak azért maradt, mert Capello erre kérte. "Közölte a vezetőkkel, hogy én vagyok a világ legjobb balhátvédje, és ha elengednek, nem találnak a helyemre senkit."

Roberto Carlos szerint nem Capello volt az, aki kihagyta Beckhamet a csapatból. "Akár hiszik, akár nem, ez a vezetőség döntése volt, amit Capello kénytelen volt elfogadni. Csodálom, miért vállalta magára a balhét."

David azonban nyugodt maradt - tudta, hogy előbb-utóbb szükség lesz rá. Néhány meccs után Capello rájött, hogy egyetlen esélye van: szembeszállni a vezetőkkel és visszahozni Beckhamet.

"Felhívta Davidet, bocsánatot kért tőle, és közölte, hogy visszaveszi a csapatba. David pedig nem bolond, tudta, hogy nem az edzőre kell haragudnia. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Capello ismét beválogatja őt az angol válogatottba. Fel fogja őt hívni - és ismét kinevezi kapitánynak" - állítja a bekk.