eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Gyurta Dániel: A tanulás is olyan fontos, mint az úszás

Gyurta Dániel a tavalyi helsinki rövid pályás Európa-bajnokság után vasárnap a debreceni kontinensviadalon is aranyérmet szerzett 200 méteres mellúszásban. A Jövő SC sportolója az InfoRádiónak elmondta: elégedett egész éves teljesítményével, de a jövő évi érettségit ugyanolyan fontosnak tartja, mint a sportolást.

Hogyan értékeli ezt az esztendőt?

Nagyon jól sikerült ez az év. Kezdve a márciusi melbourne-i világbajnokságon elért pontszerző, hatodik hellyel. A nyári ifjúsági Eb-n fantasztikus idővel nyertem, ami országos csúcs volt, és a világranglista ötödik helyén állok. Az év vége sem alakult rosszul.

Milyen érzés volt hazai közönség előtt versenyezni?

Fantasztikus volt a debreceni közönség. 150 méternél másodikként fordultam, és láttam, hogy a surranópályán megy az olasz Bossini. Hallottam, hogy nagyon biztat a közönség, és ez is közrejátszott abban, hogy megjavítottam az Európa-csúcsot.

Mikor folytatódik a felkészülés?

Most lesz két hét szünet, és majd január 2-án edzünk újra. Ezt a két hetet pihenéssel és tanulással töltöm. Idén érettségizem, és ez is ugyanannyira fontos, mint az úszás.

A 200 méter mellúszás mellett a 100 méteres távra is ráerősít?

Két tizedmásodpercre vagyok az olimpiai szinttől, azt is szeretném teljesíteni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×