A legenda vallomása és egy hihetetlen videó

Infostart
2007. december 17. 09:21
Bár a klubvilágbajnokság előtt a nemzetközi sajtóban több írás is megjelent arról, hogy Paolo Maldini a torna után, még 2007-ben befejezi pályafutását, a Milan "capitanója" közölte: az idényt még piros-fekete mezben, a pályán tölti.

A korábbi híresztelések ellenére nyárig mindenképpen folytatja labdarúgó-pályafutását az AC Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini. Ezt a legendás védő a klubvilágbajnokság döntője után jelentette be.

"Jövő év júniusában befejezem a pályafutásom, és semmit sem fogok bánni. Már nem bírja szervezetem a folyamatos terhelést, visszatérő fájdalmaim vannak, de ettől függetlenül még mindig élvezem a játékot" - nyilatkozta Paolo Maldini a jokohamai döntő lefújása után.

Az AC Milan csapatkapitánya hozzátette: "úgy érzem ilyen korban már nem egyszerű nagy trófeákért játszani."

A legendás játékos 1984 óta szolgálja a klubot, soha máshol nem szerepelt. Az elmúlt 23 év alatt 7 olasz bajnoki címet, 5 Bajnokok Ligáját (Bajnokcsapatok Európa Kupáját), 3 Világkupát, 4 európai szuperkupát, 1 olasz Kupát és 5 olasz szuperkupát nyert.

"Elégedett vagyok azzal, amit ma és egész pályafutásom során nyújtottam" - mondta a győztes csapat legendája a 4-2-re megnyert döntő lefújását követően, miután csapatkapitányként magasra emelte pályafutása 25. trófeáját.

Jó hír a Milan-szurkolóinak, hogy a jövő év után sem sokáig kell csapatuk összeállításánál Maldini nevét keresniük. A harmadik Maldini, Daniel ugyanis már a Milan korosztályos csapatában kápráztatja el a rajongókat. Nem ia akárhogyan, az alábbi videón például ötéves korában szereli az ötszörös BL-győztes Clarence Seedorfot.