eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

A sztárkapus szarvashibája döntötte el a londoni szuperrangadót

A Manchester United és az Arsenal ellépett két legnagyobb riválisától, miután egyaránt 1-0-s győzelmet aratott a Premier League vasárnapi programjában. Mindkét gárda az első félidő hajrájában szerezte meg a gólját: Sir Alex Ferguson együttese Carlos Tévez, míg Arsene Wengeré a csapatkapitány, az egykori Chelsea-játékos (!) William Gallas góljával győzött.

A Liverpool immár hat esztendeje nem tud nyerni az Anfield Roadon az angol élvonal "örökrangadóján" - sőt, amióta Rafa Benítez irányítja a csapatot, egyáltalán nem tud bajnokit nyerni a Man United ellen.

Rafa minden vágya volt, hogy megtörjön a rossz sorozat: dupla diadal lett volna ez a számára. A három bajnoki pont mellett fontos siker lett volna ez a számára az Amerikából e mérkőzésre érkezett tulajdonosok, Tom Hicks és George Gillett szeme előtt. A menedzsernek az ősszel támadtak vitái a pénzemberekkel, mint utóbb bevallotta, ezek miatt a lemondását is fontolgatta.

A Liverpool változatlan összeállításban kezdett az előző mérkőzéséhez képest - erre mindössze harmadszor volt példa Benítez érájában. Nem hozott szerencsét a döntés: a Man United fontos és sokat érő győzelmet aratott.

A mérkőzés egyetlen gólját Carlos Tevez szerezte - az argentin csatár kitűnően beilleszkedett Sir Alex csapatába. A korábban háromszor is Dél-Amerika legjobbjának választott csatár az utóbbi négy mérkőzésén négy gólt szerzett.

Még ennél is fontosabb, hogy ő rangadók kulcsembere: a Chelsea elleni és a mostani mérkőzést is ő döntötte el. (A Chelsea ellen 2-0-ra nyert a Man United, Saha a 91. percben állította be a végeredmény, Tévezé volt a döntő találat.)

Érdemei azért is nagyok a vasárnap délutáni találkozón, mert a Liverpool egyáltalán nem játszott rosszul a mezőnyben, sőt... Legalább annyi helyzete volt, mint a Unitednek, más kérdés, hogy Torres, Kuyt és a csereként beállt Crouch ezúttal nem tudott gólt szerezni.

A vereséggel a Manchester United kilencpontos előnybe került a Liverpoollal szemben. A Vörösök viszont - igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak vetélytársaiknál - egyelőre kiestek a legjobb négy közül.

Az Arsenal 2004 februárja óta először verte meg a Chelsea-t, s ezzel visszavette a mindössze néhány órán át vezető Man Unitedtől az első helyet a Premier League-ben. Az Ágyúsok sikerében fontos szerepet játszott, hogy Fabregas, Flamini és Hleb vállalhatta a játékot.

A fentiek egyben természetesen azt is jelentik, hogy ameddig José Mourinhóval veretlen maradt a Chelsea az Arsenal ellen, a portugál távozása után az első alkalommal azonnal kikapott.

Az első (szomorú) kulcspillanat a 38. percben John Terry lábsérülése volt. A Kékek és az angol válogatott csapatkapitánya valószínűleg lábtörést szenvedett. Ben Haim állt a helyére. A kiegyenlített első félidőt Petr Cech nagyon ritka hibáinak egyike zárta le: a cseh kapus elvétette a beadást, így egykori klubtársa, William Gallas az üres kapuba fejelhette a labdát.

A második játékrészben a Chelsea sokat tett az egyenlítésért, de nem volt elég hatékony a támadójátéka. Andrij Sevcsenko sem akcióból, hanem szabadrúgásból került jó helyzetbe, lövését azonban a 91. percben, Almunia fölé ütötte. Az Arsenal sem tudott már több gólt szerezni, noha a csereként beálló Robin van Persie kétszer is közel járt a gólhoz.

A Chelsea, minden sorozatot beleszámítva, 16 tétmérkőzés után szenvedett ismét vereséget. A Kékek második rangadójukat veszítették el, jelentős hátrányba kerültek az Arsenallal és a Manchester Uniteddel szemben. Igaz, mindkét csapattal a Stamford Bridge-en találkoznak majd tavasszal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×