eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Talmácsi: "Most már kell egy kis pihenés"

Januárban tesztel legközelebb Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadliteres kategóriájának idei győztese. A sportoló az InfoRádiónak elmondta: egyelőre nem árulja el céljait, most pihenni szeretne és feltöltődni.

Hiányzik a motorozás?

Igen, de most nem tudnék megfeszülni, nem vagyok olyan állapotban. Sok szponzori, szurkolói, jótékonysági felkérésnek kellett eleget tennem, nagyon fáradt vagyok. Ha holnap kellene motoroznom, nem vállalnám: nem tudnék gyors köröket menni, koncentrálni. Fizikailag sem vagyok ehhez megfelelő állapotban, úgyhogy szeretnék elutazni, egy picit pihenni és feltöltődni a következő megmérettetésre, a következő tesztre, ami január végén lesz.

Az ünneplés fárasztóbb, mint a versenyzés?


Igen. Nagyon kemény volt számomra az utóbbi hónap. Persze érzem, hogy mindenki szeret, ezért nagyon motivált vagyok, igyekszem minden felkérést és ajánlatot elfogadni. Ma egy sporttagozatos általános iskolában voltam, ahol egy tantermet is elneveztek rólam; az ilyesmiket nem tudom nem elfogadni. De most vége: van még egy hetem itthon, ami leginkább az Életem 200 felett című önéletrajzi könyvem promotálásával telik.

Amióta világbajnok lett, mi volt a legkülönösebb visszajelzés, amit kapott?

Ahogy az emberek viselkednek. Motivál, hogy nagyon szeretnek, de most már kell egy kis pihenés, nagyon kimerültnek érzem magam.

Mik a céljai 2008-ra?

Az emberek elvárják tőlem, hogy jövőre is megnyerjem a világbajnokságot, de én nem szeretném egyelőre megfogalmazni a céljaimat. Most szeretnék pihenni, feltöltődni, és motivációt szerezni a következő évre. Ezzel nem lesz gond, azt hiszem.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×