eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sima vereség Dél-Korea ellen: 15 perc góltalanság, hármas emberhátrány

A magyar női kézilabda-válogatott 31-26-ra kikapott Dél-Koreától a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő utolsó fordulójában. Az ázsiaiak a második félidő elején elhúztak, esély sem volt a pontszerzésre.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, felváltva estek a gólok. A magyarok közül főleg az előző, románok elleni találkozón sziporkázó Tóth Tímea lőtt hatékonyan, háromszor volt eredményes az első öt percben - majd annyit rontott, hogy Németh András szövetségi kapitány lecserélte. (Az átlövő több ujját speciális szalaggal tekerték be, ám emiatt most nem tudta rendesen megfogni a labdát.)

A 6-6-os állásról a dél-koreaiak mozdultak el először, de elhúzni nem tudtak, mert a rivális védőfala jól zárt. A magyarok kilenc perc elteltével dobtak ismét gólt (8-7). Az ázsiaiak is hullámvölgybe kerültek, és edzőjük 8-8-nál időt kért.

A folytatásban már voltak komoly helyzetek, ám a két kapus remekelt. A két együttes 9-9-nél újabb hatperces gólcsendet produkált, majd Kirsner, Kovacsicz és Görbicz kiállítása miatt hármas (!) emberhátrányba kerültek magyarok.

A 27. percben 11-9-es dél-koreai vezetésnél Németh András kért időt, de hiába. A szünet előtti közel húsz percet 4-3-ra nyerte az ázsiai együttes, ez is bizonyítja, milyen sok helyzet maradt ki.

A fordulás után is jöttek az elképesztő hibák, hajmeresztő rontások. A dél-koreaiak fokozatosan elhúztak, 15 percig nem esett magyar gól, így a rivális a 35. percben már 17-10-re vezetett. Németh András cserékkel próbált frissíteni, de ezúttal mindenki csődöt mondott.

A 42. percben már kétszámjegyű volt a különbség (22-12), és néhány esetben a balszerencse is sújtotta az alaposan szétesett alakulatot. Ekkor már a második magyar sor volt a pályán, a tudásuk alatt szereplő "sztárok" pihentek.

Szűcs Gabriella élt a lehetőséggel, szinte csak ő jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, azonban azt ő sem tudta megakadályozni, hogy a dél-koreaiak megtartsák jelentős előnyüket.

Ezúttal nyoma sem volt annak a hatékony támadójátéknak, amit a csapat az előző vb-n ezüstérmes románok ellen mutatott.

A szerdai szünnap után csütörtökön, a párizsi Bercy csarnokban már a negyeddöntőket rendezik. Az csak este derül ki, hogy a magyarok kikkel - várhatóan a címvédő oroszokkal vagy az angolaiakkal - találkoznak először a francia fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×