Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kovács Ágnes: \"Fáradt vagyok, megviseltek az elmúlt hét történései\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kovács Ágnes számára másodlagos, hogy milyen eredményt ér el a csütörtökön kezdődő, debreceni, rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó az InfoRádiónak adott interjúban kiemelte: a tavalyi margitszigeti Európa-bajnokságon sok szeretetet és gratulációt kapott a magyar nézőktől, és szeretné még egyszer átélni ezt. A doppingvétség alól felmentett Kovács Ágnes hozzátette: megviselték az elmúlt hetek történései, de örül annak, hogy a nemzetközi szövetség (FINA) is kimondta ártatlanságát.
Milyen állapotban várja a debreceni viadalt?

Arra várok másfél éve, hogy újra hazai közönség előtt versenyezhessek. Tavaly azért nem vonultam vissza, mert a margitszigeti Európa-bajnokságon sok szeretetet, szurkolást és gratulációt kaptam az emberektől, és szeretném még egyszer átélni ezt. Azt mondtam magamnak, ha van még ilyen lehetőség, és világversenyt rendez Magyarország, akkor nekem azon indulnom kell.

Milyen eredményre számít?

Lehet, hogy butaság ilyet mondani, de szinte másodlagos az eredmény. Nekem az a lényeg, hogy ott lehetek a magyar szurkolók között, és újra összejöhet az a kapcsolat, ami tavaly.

Fizikailag hogyan érzi magát?


Kicsit fáradt vagyok, természetesen megviseltek az elmúlt hét történései, de azon vagyok, hogy teljesen kikapcsoljam magam mindentől, és csak az úszásra tudjak koncentrálni.

Mi a konkrét célkitűzés?

Nincsenek konkrét célkitűzéseim. Megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, aztán majd értékelem, hogy ez mennyire volt jó.

Mennyire nyugodott meg a Nemzetközi Úszó Szövetség múlt heti döntése után, amely szerint nem követett el doppingvétséget?

Nagyon örültem ennek, hiszen ők is kimondták, amit én kezdettől fogva tudtam, hogy ártatlan vagyok, és nem hibáztam.

Hanganyag: Farkas Dávid