Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mourinhonak mégsem kell az angol válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
José Mourinho úgy döntött, mégsem szeretne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lenni.

"Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, nem szállok versenybe a posztért, annak ellenére, hogy fantasztikus lehetőség lenne" - nyilatkozta a Chelsea korábbi trénere ügynöksége, a Gestifute honlapjának.

"Biztos vagyok benne, hogy az angol szövetség talál egy nagyszerű edzőt, egy olyan szakembert, aki visszavezetheti a csapatot oda, ahova tartozik" - tette hozzá.

A portugál szakember ugyanakkor elismerte, hogy beszélt az FA ügyvezetőjével, Brian Barwickkal és a szervezet labdarúgás-fejlesztésért felelős igazgatójával, Tervor Brookinggal is.

Angol sajtóértesülések szerint a portugál szakember volt a legesélyesebb a Steve McClaren menesztését követően megüresedett posztra, ám most az olasz csapattal világbajnoki címet nyert Marcello Lippi, valamint a Real Madridtól nyáron menesztett Fabio Capello kerülhet előtérbe.

Mourinho döntése mögött az lehet, hogy olasz sajtóértesülések szerint jövő nyáron átveszi a BL-címvédő olasz AC Milan vezetőedzői posztját.

A találgatások szerint Carlo Ancelotti, a milánóiak jelenlegi trénere lesz az olasz válogatott szövetségi kapitánya, ugyanis ha a squadra azzura nem szerepel sikeresen a 2008-as Európa-bajnokságon, menesztik Roberto Donadonit. Ha azonban Donadoni a posztján marad, Ancelotti a Barcelona kispadján köthet ki.