eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Az NHL-ből érkezik az Alba Volán új edzője

A bajnoki címvédő Alba Volán jégkorongcsapata az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben is megfordult Ted Satort nevezte ki vezetőedzőnek. Az amerikai szakember megbízatása a 2007/08-as idény végéig szól.

Az 58 éves szakember már aláírta szerződését, ám csak jövő hét közepén érkezik Magyarországra, az Alba Volán vezetői ekkor mutatják be hivatalosan.

Ted Sator az első olyan tréner Magyarországon, aki az NHL-ben is megfordult. Vezetőedzőként 1985 és 1986 között a New York Rangers, 1987 és 1989 között pedig a Buffalo Sabres csapatánál dolgozott.

Ezen kívül több NHL-es gárdánál - a Philadelphia Flyers, a Boston Bruins, a St. Louis Blues, valamint a jelenleg Carolina Hurricanes néven futó alakulat jogelődjénél, a Hartford Whalers csapatánál - alkalmazták másodedzőként.

Az NHL-nél alacsonyabb osztályú tengerentúli klubok is foglalkoztatták, majd 2002-től Európában tevékenykedett. Kétévi finnországi kirándulás után 2004-től Szlovéniában edzősködött, az előző idényben pedig a szlovén válogatott szövetségi kapitánya volt.

Az együttes éppen a magyarok előtt nyerte meg a ljubljanai divízió I-es világbajnokságot, és jutott fel a 16 legjobb nemzeti válogatottat felvonultató elitcsoportba.

Az Alba Volán jelenleg az osztrák bajnokság utolsó helyén áll 12 ponttal, a magyar bajnoki rájátszás februárban kezdődik, itt a székesfehérváriak már a hazai megméretésben is a legjobbjaikkal lépnek jégre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×