A többség sokallja az állami pénzt a magyar futballban

Infostart
2007. december 6. 12:45
A magyar emberek többsége kevesebb állami pénzt fordítana a profi labdarúgásra - derül ki a Tárki és az Image Factory reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Bár központi forrásból ma már csak stadionrekonstrukcióra, utánpótlás-nevelésre, illetve a labdarúgó szövetségen keresztül jut pénz a profi csapatoknak, sokan mégis úgy érzik, hogy ez is túl sok.

Országosan az emberek kétharmada költene kevesebbet a legnépszerűbb sportágra állami forrásból, és csak 14 százalékuk többet.

A nők és a nyugdíjasok körében több mint 70 százalék helyezkedett arra a véleményre, hogy kevesebbet költene a futballra, de a középkorúak esetében is többségben vannak azok, akik sokallják a labdarúgásnak jutatott pénzt.

A állami szerepvállalás növekedését leginkább a tanulók támogatják (35 százalék).

A felnőtt lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy a több pénztől nem lenne eredményesebb a magyar futball, ugyanakkor minden ötödik ember szerint ez a kulcsa az előrelépésnek.

A felmérésből az is kiderül, hogy legtöbben, a megkérdezettek egyharmada a Magyar Labdarúgó Szövetséget és a klubvezetőket tartják felelősnek az eredménytelenségért.

A megkérdezettek 23 százaléka a futballistákat, 8 százalék a politikusokat, 6-6 pedig az edzőket és a befektetőket jelölte meg felelősnek.

Az MLSZ-t és a klubok vezetőit a férfiak, a munkaerő-piaci státuszukat tekintve aktívak és a vizsgálatban részt vevők közül a legmagasabb egyéni jövedelemmel rendelkezők tartják leginkább felelősnek, azért, ahol a magyar foci jelenleg tart.