Bunda volt a legendás mérkőzés?

Infostart
2007. december 5. 07:55
A legfrissebb brit sajtóértesülések szerint a Liverpool Besiktas elleni, 8-0-s Bajnokok Ligája mérkőzését is vizsgálja az Európai Labdarúgó Szövetség a kontinens egész futballját megrázó fogadási botrány miatt.

A Liverpool a Bajnokok Ligája november 6-i játéknapján minden idők legnagyobb különbségű győzelmét aratta, amikor 8-0-ra győzött a török Besiktas ellen.

A gyakorlatilag a lefújás pillanatában legendássá váló mérkőzés azonban lehet, hogy csalás volt, legalábbis brit lapértesülés szerint az Európai Labdarúgó Szövetség vizsgálja az összecsapást.

Egy pillantás az érintett Bajnokok Ligája csoportra megerősítheti a gyanút - írja a Daily Mail. A lap emlékeztet: bár a Besiktasnak mínusz kilenc a gólkülönbsége, ennek ellenére ha december 11-én Portóban nyer, akkor mindenképpen továbbjut és akár még csoportgyőztes is lehet.

A müncheni Süddeutsche Zeitung ugyanakkor azt írta, hogy már a mérkőzés előtt "elképesztő fogadásokat kötöttek egy nagyarányú győzelemre". Az UEFA egyelőre nem vette fel a kapcsolatot a Liverpoollal.

A német lapok azt írják, hogy a Liverpool játékosok fizetésének töredékéért játszó Besiktas-labdarúgókat környékezhette meg az ázsiai fogadómaffia.